Na skijaškim stazama Kopaonika preko 200 niških “difovaca”

Studenti treće i četvrte godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu i ove zime su osnove skijanja učili na Kopaoniku

Studenti treće i četvrte godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu i ove zime su osnove skijanja učili na Kopaoniku, a na skijaškim stazama našlo se preko 200 studenata.

Profesori ovog fakulteta kažu da su studenti pre odlaska na Kopaonik prošli i obuku koja se tiče poštovanja mera zaštite od korone, a škola skijanja je izvedena u skladu sa svim odlukama Kriznog štaba.

Nastava se odvija pod budnim okom profesora, mentora, na čelu sa profesorom Ljubom Pavlovićem, koji sudentima na najbolji način prenose svoje znanje i skijaško iskustvo.

Iako neko, od budućih profesora fizičkog, možda neće biti „najbolji“ skijaš, opšti utisak je više nego odličan. Svi su jednoglasni da je nastava na terenu nešto nezamenljivo, što je i suština ove visokoškolske ustanove – praktična nastava svih sportova, pa i skijanja.

Romina Herodek, student četvrte godine već ima skijaško iskustvo, uz osmeh kaže da su utisci odlični, da se sve odvija u najboljem redu, roditelji ne moraju da brinu, a da su profesori „strogi baš onoliko koliko treba“, i da se nada da će svoju tehniku usvaršiti do kraja nastave.

Njen kolega Nikola Mitić, student treće godina, prvi put je na obuci, takođe je zadovoljan nastavom i boravkom na Kopaoniku, kaže da je to naša najlepša planina. Podseća da svi vode računa, da nose zaštitne maske i da drže distancu, posebno u zatvorenom prostoru. Jedino možda nedostaju „žurke“ po sobama, ali se nada da će sledeće godine biti prilke i za više druženja.

Nastavnik skijanja profesor dr Ljuba Pavlović, kaže „da s obzirom ja ova godina specifična, na prvom mestu je bezbednost svih 220 studenta i to u obe smene. „Studenti su savladali osnovne elemente skijaške tehnike“, rekao je Pavlović i naglašava da je pored učenja tehnike, ipak najbitnija je bezbednost studeneta i da se vrte kući zdravi.

Dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu profesor dr Milovan Bratić izjavio je, da su se i pored trenutne epidemiološke situacije, velike odgvovornosti, i ove godine odlučili da održe nastavu na planini, jer su uslovi odlični.

                „Nema velike gužve, ni na stazama, niti u samom hotelu, i mi smo odlučili da realizujemo naš plan i program do kraja. Podrazumeva se, da smo pre početka nastave, detaljno sve razmotrili i uložili puno truda u pripremu, ne samo prakse, već i održavanje obavezne nastavne aktivnosti u večeranjim satima”, kaze Bratić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button