Vučić u Sarajevu: Zemlje Zapadnog Balkana oslonjene jedne na druge

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Sarajevu da donacija vakcina nije važna samo zbog vakcina već i zbog pitanja poverenja jednih u druge. Članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović istakli su zahvalnost Srbiji i predsedniku Vučiću na donaciji. Milorad Dodik je rekao da su odnosi BiH i Srbije dobri, ali da ima još dosta otvorenih pitanja.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije u Sarajevu, nakon sastanka i uručenja donacije vakcina Bosni i Hercegovini, istakao da je Srbija obezbedila 10.000 doza „Astra-Zeneka“ vakcina, kojom može da se vakciniše toliko ljudi pošto se druga doza, kaže, prima tek za 12 nedelja.

„Srećan sam ako ćemo time da spasimo živote, to je važno“, istakao je Vučić.

Rekao je da je na sastanku sa članovima Predsedništva zamolio da se napravi veliki samit Srbije i BiH u Beogradu, na svim nivoima administrativne vlasti, privredika.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da su odnosi BiH i Srbije dobri, ali da ima dosta otvorenih pitanja o kojima je i danas razgovarano.

Naveo je da robna razmena dobro funkcioniše, ali da može biti daleko veća.

Dodik je zahvalo Aleksandru Vučiću na podršci u borbi protiv pandemije koronavirusa, podsetivši da je zahvaljujući rukovodstvu Srbije medicinskim radnicima iz Republike Srpske omogućena vakcinacija u Srbiji, a Federaciji BiH doniran kontingent vakcina.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je ljude da razmisle o tome da sve vredi samo ako jedna vakcina spasi jedan život.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović zahvalio se Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na iskazanoj solidarnosti.

Kaže da je podržao predlog Aleksandra Vučića o održavanju velikog ekonomskog foruma između Srbije i Bosne i Hercegovine u Beogradu. Smatra da je današnji sastanak mnogo više od uručivanja donacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button