Vučić: U Bahreinu nam se otvaraju važna vrata

Bahrein je teritorijalno mala, ali veoma snažna, jaka zemlja, i ovom posetom su se Srbiji otvorila važna vrata, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon razgovora sa kraljem Bahreina.

FOTO TANJUG/ INSTAGRAM „BUDUCNOSTSRBIJEAV“/ nr

“Verujem da ćemo uspeti sa stvorimo saradnju, prijateljske odnose”, rekao je Vučić novinarima.

Dodao je da je sa kraljem Bahreina razgovarao o saradnji u različitim sferama, a da tek sledi ekonomski forum na kojem će delegacija Srbije predstaviti predloge o saradnji od banaka, osiguravajućih kompanija, ”real esteta”, poljoprivrede, turizma, do saradnje ministarstvama spoljnih poslova, oko svih međunarodnih pitanja.

Vučić: Do kraja godine verovatno otvaranje ambasada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će do kraja godine Bahrein otovriti ambasadu u Beogradu, a Srbija u Manami.

„Oni će verovatno otvoriti u Beogradu, a mi doneti odluku da podignemo ambasadu u Manami. To dovoljno govori o zbližavanju dva naroda i da će biti posla i za jedne i za druge“, rekao je Vučić novinarima posle razgovra sa kraljem Bahreina.

Naši građani vakcinisani kineskom vakcinom moći će da putuju

Predsednik Srbije Alesandar Vučić izjavio je danas da lično ne veruje da bi EU mogla da donese odluku da priznaje samo one vakcine koje su oni odobrili, a da ne priznaju kinesku.

Ipak, ako takva odluka bude doneta, Vučić porručio da građani Srbije ne treba da brinu, jer jer kaže Srbija će se osposobiti da ubrzano izdaje PCR testova, koji će se izdavati za dva sata.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button