Vučić sutra Zaevu uručuje vakcine – donaciju Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće sutra predsedniku Vlade Severne Makedonije Zoranu Zaevu prvi kontingent vakcina koji Srbija donira toj zemlji. Do kraja večeri 500.000 vakcina iz Kine stiže u Beograd.

rtv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće sutra predsedniku Vlade Severne Makedonije Zoranu Zaevu prvi kontingent vakcina koji Srbija donira toj zemlji. Primopredaja kontingenta vakcina neophodnih za imunizaciju građana Severne Makedonije protiv korona virusa biće organizovana na graničnom prelazu Tabanovce.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na Instagramu objavio snimak utovarivanja kineskih vakcina u avion Er Srbije. 500.000 vakcina upravo se utovaruje u naš prelepi avion Er Srbije. Do kraja večeri vakcine su u Beogradu. Mnogo hvala našim kineskim prijateljima, živela Srbija!“, napisao je Vučić uz objavu na Instagram profilu „buducnostsrbijeav“.

Briselski portal Politiko konstatuje da je Srbija postala vodeća zemlja u vakcinaciji na teritoriji kontinentalne Evrope i to zahvaljujući prvenstveno dobrim odnosima sa Kinom.
Navodi se činjenica da je u Srbiji, najmanje jednu dozu vakcine, primilo oko 7 procenata populacije što je „više nego dvostruko od trenutnog proseka Evropske unije“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button