Vučić: Pomoć za građane KiM – nezaposlenima 200, deci po 100 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će posebnu finansijsku pomoć dobili svi građani koji žive na Kosmetu, i to nezaposleni po 200 evra, dok će svi zaposleni kao i svako dete dobiti po 100 evra. „Dogovor je sa Kancelarijom za KiM da posebnu finansijsku pomoć uputimo ne onima koji su prijavljeni, nego onima koji žive na KiM“, rekao je Vučić.

Tanjug (video)

„Dogovor je sa Kancelarijom za KiM da posebnu finansijsku pomoć uputimo, ne ljudima koji su prijavljeni, već onima koji žive na KiM, posebno onih 12.000 do 14.000 koji su nezaposleni“, rekao je Vučić nakon sastanka sa Srbima sa Kosova i Metohije. Nezaposleni mogu da očekuju pomoć države Srbije od po 200 evra, naglasio je Vučić.

„Ali ćemo i za svako dete koje živi na KiM, kao i za svakog čoveka, što je razlika u odnosu na centralnu Srbiju, obezbediti po 100 evra pomoći“, istakao je predsednik Srbije.

To, kako je rekao, znači da će petočlana porodica, u kojoj dvoje odraslih zaposlenih dobiti 500 evra, a ako su dvoje nezaposlenih 700 evra.

„To je ogroman novac, ali time želimo da pomognemo posebno siromašnom delu našeg stanovništvu na KiM“, rekao je Vučić i dodao da nisu svi na KiM siromašni, jer ima, posebno na Severu, onih koji žive pristojno, pre svega, zbog kosovskog dodatka.

„Ali, želimo da zamolimo te ljude da nastave da se bore, da čuvaju na svoja i naše, srpsko ognjište na Kosovu i Metohije“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom sastanka upoznao predstavnike Srba sa Kosova i Metohije sa situacijom pred dolazak specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, ali i najavio da će Srbija značajno novčano pomoći srpskom narodu na KiM i nastaviti da ulaže u važen projekte.

Vučić je još jednom zahvalio srpskom narodu na KiM koji je na izborima, kaže, pokazao jedinstvo, koje ga nije uvek krasilo, jer su shvatili da je to jedini način da se izbore za svoje interese.

IZVOR: TANJUG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button