Vučić: Mir i zajednički rad su budućnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Banjaluci da je budućnost u zajedničkom radu i miru, te da je najvažnije da se za bolji život građana, razvijaju ekonomski odnosi, uz očuvanje mira i stabilnosti.

Foto Tanjug/ D. Goll

„Imali smo sednicu Saveta za saradnju, pažljivo sam saslusaso sve što misle o političkoj situaciji u RS i BiH. Za nas je važno da pokušamo da čuvajući mir i stabilnost, razvijamo ekonomije, kako bi se građanima obezbedila drugačija i bolja budućnost“, rekao je Vučić.

Vučić: Ponosan na priznanje, od danas i ja sam Banjalučanin

Povelja počasnog građanina Banjaluke jedno je od najvećih priznanja koje sam dobio i od danas i ja sam Banjalučanin, poručio je danas predsednik Srbije, nakon što su mu uručeni prizanje i ključevi grada.

„Mnogo vam hvala na ovom priznanju. Tek kada dobijete ovakvo priznanje shvatite koliko ste mali i koliko ste u stvari satkani od sujete, jer vam toliko prija, ma koliko vam obaveza i odgovornsti donosilo“, rekao je Vučić u obraćanju.

Vučić od danas počasni građanin Banjaluke

Predsednik Srbije Alekšndar Vučić prglašen je danas počasnim građaninom Banjaluke, a ključ tog grada i Povelja počasnog građanina uručeni su mu na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana Banjaluke.

Na svečanosti u Banskom dvoru, ispred kojeg su se okupili građani Banjaluke, ključ i Povelju Vučiću je uručio predsednik Skupštine grada Mladen Ilić.

Dodik: Rat je neprihvatljiv, mi rat nećemo voditi

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da je rat u BiH neprihvatljiv i da ga Republika neće voditi, jer ratom ne može ništa da se reši, ali da je očigledno da u BiH neki misle da se mirom ne može ništa rešiti.

Dodik je tako odgovorio na pitanje kako gleda na ratno-huškačke izjave Bakira Izetbegovića i kako smo došli do toga da opet pričamo o nekakvim ratovim.

Dodik: Srbija će pomoći tri opštine u RS i Drvar u FBiH

Srpski član i predsedavajući Predšedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da nije čovek BiH, već Republike Srpske i svog naroda i poručio da ne može da voli nešto što nije njegovo, ali da istovremeno ne odbija da radi poslove koji su od interesa za sve u BiH.

Dodik je na zajedničkoj konferencii za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Banjaluci rekao da treba pustiti emocije i zameniti ih praktičnim poslovima i projektima, kao što je izgradnja pruga i puteva.

Cvijanović: RS žrtvuje razvoj zbog izliva mržnje iz SAR

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da je saradnja sa Srbijom neupitna, ali da je problem kada RS mora da žrtvuje svoju stabilnost i razvoj baveći se izlivima mržnje koji su nametnuti iz Sarajeva.

Ona je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom rekla da Sarajevo treba „lečiti“ posle ovih ispada i kako navodi, iskazivanja nesposbnosti i nemogućnosti da gradi partnersto i da nešto zajednički uradi sa Republikom Srpskom.

Dodik: RS nema plan da izađe iz BiH, ali će nas isterati

Republika Srpska neće ratovati za svoju samostalnost, poručio je danas srpski član i Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i istakao da niko u Srpskoj nema takav plan koji im se, kako kaže, pripisuje.

„Republika Srpska nema plan da izađe iz BiH, ali ako političko Sarajevo ovako nastavi oni će nas sami isterati“, poručio je Dodik i istakao da se on zalaže da se dijalogom dođe do najboljeg rešenja.

Da negujemo kulturu sećanja i ništa ne prepuštamo zaboravu

Jedna od tema današnjih razgovora delegacija Srbije i Republike Srpske u Banjaluci bio je i Memorijalni kompleks u Gradini, koji Srbija i Srpska planiraju zajednički da formiraju, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je suština da se neguje kultura sećanja, da bez mržnje govorimo o stradanju srpskog naroda i da to ne prepustimo zaboravu.

„Da znamo, da ovekovečimo jasenovačke žvrtve i mučenike, da svako dete iz Srbije, RS, cele BiH, iz mnogih delova sveta, ali pre svega naših, dolaze u Gradinu, da to bude obavezna ekskurzija, da vide i nauče kroz šta smo prošli u Jasenovcu, da to ne bude ostavljeno zaboravu“, rekao je Vučić.

Vučić: Ne razmišljamo o ratovima,izjave u BiH neodgovorne

Srbija želi partnerske, prijateljske i najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima, i u Srbiji niko ne razmišlja o sukobima i ratovima, poručio je danas u Banjalucu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da sve izjave u BiH koje idu u smeru sukoba smatra neodgovornim.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentarišeto izjavu Bakira Izetbegovića da ne može da kaže da rata neće biti i da bi pre umro nego nego što bi dozvolio da „geonocidaši“ zavladaju delom BiH.

Vučić najavio pomoć razvoju RS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, nakon sednice Saveza za saradnju Srbije i RS u Banjaluci, pomoć Srpskoj u razvoju infrastrukture.

„Nikome nije lako tokom korone. Ja sam juče imao razgovor sa MMF-om, i mi im dođemo kao uspešan đak, uspevamo da držimo stopu javnog duga ispod 60 odsto, ali da beležimo najveći rast. To možemo jer imamo ubedljivo najviše direktne strane investicije. Po tom pitanju nije se lako boriti sa Srbijom“, objasnio je Vučić

Dodik: Zahvaljujući SRB i Vučiću ovo je najbolji period RS

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da Republika Srpska danas ima najznačiju posetu ikada iz Srbije, koju čini državni vrh predvođen predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Dodik je na zajedničkoj konferenciji za novinare podsetio da se saradnja Republike Srpske i Srbije odvija u okviru Sporazuma o specijanim vezama, što je utvrđenom i Dejtonskim mirovnim sporazumom i istakao da je „ovo je najbolji period Republike Srpske u kojem zahvaljući osećaju Vučića i njegovog tima Srpska može da se pohvali mnogim veoma važnim planirnim projektima.

(tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button