Vučić: Makron uvek spreman da čuje srpske stavove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Francuske Žan-Luj Falkonijem poručio da su dobri odnosi sa Francuskom od izuzetne važnosti za Srbiju i da je predsednik Emanuel Makron jedan od retkih državnika koji je uvek spreman da čuje srpske stavove.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Predsednik Vučić preneo je francuskom ambasadoru Falkoniju zahvalnost za gostoprimstvo predsednika Makrona.

„Predsednik Makron je jedan od retkih državnika, uglednih i uticajnih u okvirima evropske i svetske politike i ekonomije, koji je uvek spreman da čuje srpske stavove i razume težinu našeg položaja“, rekao je Vučić.

On je izrazio zadovoljstvo što predsednik Makron namerava da ponovo poseti Srbiju, jer je njegova poseta 2019. godine ostavila poseban trag u istoriji srpsko-francuskih odnosa i dala im novi zamajac.

„Dobri odnosi sa Francuskom od izuzetne su važnosti za Srbiju lično ću pratiti realizaciju zajedničkih projekata“, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

Konstatovano je da projekat beogradskog metroa dobro napreduje i da prati planiranu dinamiku.
Razmotren je i napredak drugih velikih projekata poput radova na aerodromu „Nikola Tesla“, kojim upravlja francuski „Vansi“ i sanacije deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuski „Suec“.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Nebojša Stefanović i Siniša Mali, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture, kao i u oblasti odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje.
Vučić je i ovom prilikom izrazio nadu da će Srbija, prihvatanjem nove metodologije za vođenje pregovora sa EU, ostvariti napredak na evropskom putu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button