Vučić: Analiziraćemo non pejper, priznanje neprihvatljivo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas dai novi non pejper koji je objavila prištinska Koha a odnosi se na navodno rešenje rešenja kovoskog pitanja pripremile Nemačka i Francuska, nije slučajno „izbačen“, da ga je pisala osoba koja je jako dobro upućena u problematiku, kao i da će se tek analizirati, ali da je deo o priznavanju takozvane nezavisnosti Kosova neprihvatljiv.

Tanjug(Strahinja Aćimović)

„Vidim da ga svi demantuju, ali on mi je zadao više briga nego prvi non pejper“, kazao je Vučić novinarima u Doljevcu na pitanje šta misli o navodima Kohe i rešenjima koje nudi taj navodni dokument.

Vučić: Pridike drže oni koji su bez dinara dali naše bogatstvo

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će projekti iz oblasti žaštite životne sredine dogovoreni sa kineskim partnerima, od kojih će jedan biti i izgradnja spalionice u Doljevcu, biti urađeni u skladu sa najvišim ekološkim standarima, uz primebdu da danas najviše pridika po tom pitanju drže oni koji su uništili sve fabrike i bez dinara dali naše bogatstvo.

Na pitanje novinara u Doljevcu u vezi sa protokolm o saradnji sa Kinezima, za izgradnju deponija, da li će investitor ispoštovati ekološke standarde, Vučić je primetio da su, kada je dolazio prethodnih godina u taj kraj, postojala mnoga životna pitanja, od nezaposlenosti do drugih, a da je sada, kada je Srbija značajno napredovala, ključno pitanje da li će sve da bude urađeno sa najvišim ekološkim standardima.

Srbi na KiM žele da se vakcinišu,vlasti PR brane našu pomoć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da proces vakcinacije na Kosovu i Metohiji bolje funkcioniše nego u nekim delovima centralne Srbije, ističući da je sprovođenje tog procesa komplikovano jer postoje zabrane privremenih prištinskih vlasti da se ljudima na KiM pomogne iz centralne Srbije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Pukovcu, gde se prethodno revakcinisao, kazao da na teritoriji KiM ne dozvoljavaju da se iz centralne Srbije pomogne ljudima lekovima, kao i da progone one koji hoće da vakcinišu zainteresovane.

Vučić: Srbija „juri“ rast BDP-a u 2021. od 6,5 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući nove prognoze međunarodnih finansijskih institucija, da će Srbija imati veći rast BDP-a ove godine i od zemalja u regionu i u evrozoni.

Na pitanje novinara da prokomentariše novu prognozu Svetske banke da će rast Srbije biti 5,0 odsto, a regiona 4,4 odsto, Vučić je rekao da će Srbija opet imati veći privredni rast od regiona.

Vučić: Uložićemo i radićemo puno,da se život u GHanu ne ugasi

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Gadžinom Hanu sa predstavnicima Nišavskog okruga, a građanima koji su ga dočekali ispred Doma kulture u toj opštini poručio da je to sastanak koji se tiče njihove budućnost i da će u naredne dve godine u tom kraju biti urađeno više nego u prethodnih 20.

„Gadžin Han je za nas strahovito važan, jer nećemo da se život ugasi već da napredujete, da imate siguran posao i da možete da garantujete budućnost svojoj deci“, poručio im je Vučić.

Vučić: Uložićemo i radićemo puno,da se život u G.Hanu ne ugasi

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Gadžinom Hanu sa predstavnicima Nišavskog okruga, a građanima koji su ga dočekali ispred Doma kulture u toj opštini poručio da je to sastanak koji se tiče njihove budućnost i da će u naredne dve godine u tom kraju biti urađeno više nego u prethodnih 20.

„Gadžin Han je za nas strahovito važan, jer nećemo da se život ugasi već da napredujete, da imate siguran posao i da možete da garantujete budućnost svojoj deci“, poručio im je Vučić.

Vučić: Otvaranje fabrike Šinju u Nišu u maju ili junu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će novoizgrađena kineska fabrika Šinju u Nišu biti otvorena u maju ili junu, kao da će zaposliti oko 1.000 ljudi.

„To je odlična i važna fabrika. Ima još investicija iz Evrope i Kine, tako se verovatno u narednih mesec i po dana vidimo u Nišu“, rekao je Vučić novinarima.

Vučić: Odvratno kada siledžije drže predavanje o ženama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je odvratno kada siledžije drže predavanje kako i na koji način treba da se ophodite prema damama.

Vučić je, odgovarajući na pitanje zbog čega su izostale reakcije na izjavu bivše supruge Dragana Ðilasa da je tukao svoju ženu, a digla se bura oko Dragana Markovića Palme, kazao da mu je žao što vidi, kako je rekao „coktanje pojedinih dama“ na to, a koje bi dizale ustanak da je neko od vlasti digao ruku na ženu.

Vučić: Više novca za obnovu, nego za novu bolnicu u Knez Selu

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su stručnjaci izračunali da bi, po pitanju Klinike za plućne bolesti „Knez Selo“ kod Niša, bili mnogo veći troškovi renoviranja i rekonstrukcije, nego da se gradi nova bolnica.

„Verujem da će, ako budemo bilo šta radili po tom pitanju, u Knez Selu biti nova bolnica za plućne bolesnike. Stručni ljudi će o tome da donesu odluku“, odgovorio je Vučić na pitanje novinara da je tačno ono što je najavljeno, da će bolnica u Knez Selu, odnosno imanje na kojem se nalazi, biti prodato, dok se najavljuje nova bolnica u Nišu.

Vučić: Bolji epidemiološki rezultati, narednih dana o merama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su skoro svuda u Srbiji bolji epidemiološki rezultati i da će narednih dana biti razmatrane mere, kao i pitanje zahteva mnogih za uvođenje pozitivne diskriminacije za vakcinisane.

„Čekaćemo i narednih dana ćemo morati te važne odluke da donosimo. Ako mene pitate, radovao bih se otvaranju, rastu ekonomije i pravu na rad za ugostitelje, ali poštovaću odluku struke“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kada će biti popuštene mere za ugostitelje.

Vučić: Sutra kamen temeljac za novu kovid bolnicu u NS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra u Novom Sadu biti postavljen kamen temeljac za izgradnju nove kovid bolnice u Novom Sadu.

Vučić je na pitanje novinara, u Pukovcu kod Doljevca, kada se može očekivati izgradnja gradske bolnice u Nišu, rekao da to još ne može da kaže, ali da će se graditi ta bolnica, koja će koštati između 30 i 35 miliona evra.

Vučić primio drugu dozu vakcine protiv korone

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas u doljevačkom mestu Pukovac drugu dozu kineske vakcine „Sinofarm“.

Predsednika je pre vakcinacije pregledala doktorka Slađana Beronja-Jovanić, a vakcinu mu je dala medicinska sestra Violeta Stamenković, kojima je Vučić, u zdravstvenoj stanici prilikom ulaska, predao bukete cveća.

Vučić: Mnogo uloženo u Niš, atraktivan za investitore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je država mnogo toga uložila u Niš, čime je taj grad stavljen na jedno od najvažnijih mesta u celom regionu, a na osnovu čega stalno dolaze novi investitori koji su zainteresovani za ulaganja.

Vučić je, upitan za investicije u Niš, kao i da li će biti daljih ulaganja, ukazao da se radi rekonstrukcija terminala na niškom aerodromu, kontrole leta. Kada prođe pandemija, izrazio je nadu, da će se povećati broj putnika sa tog aerodroma.

Vučić: Vakcinišite se, time spašavate živote

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon prijema druge doze vakcine protiv korona virusa, apelovao je na građane opštine Doljevac i cele Srbije da se što pre vakcinišu.

Rekao je, u obraćanju građanima da je primio drugu vakcinu, i da nije bolela kao ni prva.

Već se gradi fabrika u Rudnoj glavi, otvaranje na Vidovdan

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je danas da se već gradi fabrika u Rudnoj glavi, koju je obećao početkom meseca, kada je u tom mestu kod Majdanpeka, primio prvu dozu vakcine protiv korona virusa.

„Već se gradi fabrika u Rudnoj glavi i verujem da ćemo prozivodnju otvoriti za Vidovdan“, rekao je Vučić novinarima u mestu Pukovac gde je danas primio drugu dozu vakcine.

Vučić: Sutra kamen temeljac za novu kovid bolnicu u NS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra u Novom Sadu biti postavljen kamen temeljac za izgradnju nove kovid bolnice u Novom Sadu.

Vučić je na pitanje novinara, u Pukovcu kod Doljevca, kada se može očekivati izgradnja gradske bolnice u Nišu, rekao da to još ne može da kaže, ali da će se graditi ta bolnica, koja će koštati između 30 i 35 miliona evra.

Vučić: Molim vas vaksinišite se, zaštitite sebe i porodice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas građanima u Pukovcu, gde u zdravstvenoj stanici koja pripada Domu zdravlja Doljevac prima drugu dozu vakcine, da ne odlažu vakcinaciju, jer će tako zaštiti sebe i svoje porodice.

„Samo bih vas sve zamolio, kao Boga, da se vakcinišete, jer time čuvate svoje porodice i sebe“, poručio je Vučić.

Vučić stigao u Pukovac da primi drugu dozu vakcine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Pukovac gde će u zdravstvenoj stanici koja pripada Domu zdravlja Doljevac primiti drugu dozu vakcine.

Ispred zdravstvene stanice okupljen je veliki broj meštana Pukovca, inače najvećeg sela u opštini Doljevac, a tu su i brojne medijske ekipe, među kojima i kineska.

(TANJUG)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button