Vladimir Đukanović o slučaju “JOVANJICA”: “Sudijama se bukvalno uliva strah u kosti” (VIDEO)

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović obratio se putem lajv striminga na Jutjub kanalu povodom puštanja vlasnika poljoprivrednog dobra “Jovanjica” Predraga Koluvije. Istakao je da je krenula ozbiljna kampanja medija, koji se nalaze pod uređivačkom kontrolom lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, protiv sudija koje su donele odluku da se Koluvija brani sa slobode, kao i samih advokata.

– Ovakav skandalozan i sraman pritisak na pravosuđe, kao i unapred presuđivanje okrivljenima bez prava da se iznese drugačiji stav, nije do sada nigde zabeležen. Bez ikakvih argumenata, očito za nečije interese, vodi se krajnje ostrašćena kampanja gde se drugoj strani ne dozvoljava čak ni da postoji – napisao je u opisu videa Đukanović.

Dodao je da dotična gospoda ne znaju osnovnu razliku između pritvora kao mere za obezbeđenje prisustva okrivljenog u postupku i zatvorske kazne

– Najgore je što se promovišu kao navodni veliki novinari “crne hronike”, ovako nešto što se čini je apsolutno neprihvatljivo. Cilj ovog video obraćanja i diskusije je pokušaj da se javnosti ukaže da to baš i nije tako kako mediji predstavljaju – objasnio je Vladimir Đukanović.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke naveo je da se priča kako je uticao na sudije i napomenuo da je tražio da se Koluvija pusti da se brani sa slobode oko šest, sedam puta.

– Kako tad nisam uticao na sudije? Moram da pojasnim ljudima neke stvari. Advokat nikad ne može da zna, kad piše žalbu, koje će veće da dobije žalbu. Ja inače nijednog sudiju u Apelacionom sudu ne znam tako da mi nije jasno kako sam uopšte mogao da utičem na odluku sudija – istakao je Đukanović.

Istakao je da se ni u jedan slučaj mediji nisu tako histerično uključili kao za ovaj.

– Unapred su osudili nekog i stali su na nečiju stranu. I još su kritikovali pravosuđe što su doneli odluku u skladu sa zakonom. Nikada su u životu ovako nešto nije dogodilo. Koluviji je u medijima već presuđeno i to je najbestidniji pritisak na pravosuđe. Prosto sam šokiran šta se sve dešava i kakav je ovo banditski pritisak od strane pojedinih medija prema pravosuđu. Sudijama se bukvalno uliva strah u kosti da će proći kroz medijskog toplog zeca ako ne slušaju presude koji su doneli novinari doneli prema određenim ljudima koje su iz nekog interesa označili kao krivce – napomenuo je Vladimir Đukanović.

Izvor: Objektiv.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button