Ministarstvo odbrane i grad Niš najavljuju dogradnju Vojne bolnice

Dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski o nastavku saradnje između ove lokalne samouprave i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Mistarstvo odbrane i grad Niš formiraće radnu grupu koja će raditi na projektu rekonstrukcije i dogradnje Vojne bolnice „Dr Vladan Đordjević“ u Nišu, a u cilju formiranja bolnice sekundarnog nivoa za lečene kako vojnih, tako i civilnih osiguranika iz Niša i drugih gradova u ovom delu Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Dogovor o formiranju radne grupe, kako je rečeno u saopštenju, postignut je na današnjem sastanku potpredsednika Vlade Srbije i ministra odbrane Nebojše Stefanovića i gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski.

„Ministar odbrane i gradonačenica Niša razmotrili su i mogućnosti razmene imovine izmedju Grada Niša i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u obostranom interesu, prvenstveno objekata i lokacija koje su u prethodnoj deceniji proglašene neperspektivnim, poput kasarne „Ulica Marka Oreškovića““, kazali su u Ministarstvu odbrane.

Pomenutu kasarnu, koja se nalazi u samom centru grada na izuzetno atraktivnoj lokaciji, Ministarstvo bi razmenilo za stanove za pripadnike vojske ili druge objekte za potrebe Vojske Srbije, dok je razmatrana i mogućnost razmene vojnog kompleksa „Markovo kale“ za novi objekat na drugoj lokaciji.
Stefanović i Sotirovski ocenili su i da je izuzetno važno nastaviti dobru saradnju na državnom projektu stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti, u okviru kog pripadnici vojske mogu kupiti stanove po znatno povoljnijim cenama od tržišnih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button