Đurić: Borba da Srbija bude najuspešnija – najbolji odgovor

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ocenio je da je u govoru u Savetu bezbednosti UN predsednik Aleksandar Vučić izneo činjenice koje ukazuju na selektivni pristup Haškog tribunala za ratne zločine.

Izvor: Twitter (Marko Đurić)

„Vučić je upalio svetlo, izneo je činjenice (koje ukazuju) na selektivni pristup prema osuđenima. Vučić ne dozvoljava da Srbija bude gažena“, kazao je Đurić u razgovoru za TV Prva i istakao da Srbija ne želi da živi u 90-im.

„Nismo bili usamljeni u SB UN, ali spremni smo da razgovaramo. Ne odustajemo od borbe za istinu i da postanemo stigmatizani“, dodao je Đurić.

On je rekao da je „ostalo za istoriju zabeleženo da Srbija nije pognula glavu“.

„Poruka predsednika Vučića da zaista nemamo razloga da idemo pognute glave, da možemo svakome da pogledamo u oči, da dižemo visoko i uspravno naše glave, veoma je snažna poruka sa sednice“, naglasio je Đurić.

On je ocenio i da Haški tribunal za 30 godina nije doprineo izgradnju mostova u regionu.

„Trideset godina od početka krvavog rata, ponovo imamo ostrašćenu diskusiju koja okreće priču o saradnji. Ovo neće skrenuti Srbiju sa puta ekonomskog razvoja i puta saradnje. Naše je da se borimo da Srbija bude najuspešnija, i to će biti najbolji odgovor“, kazao je Đurić.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button