Dačić: Uvek postoji mogućnost da se deo sistema otrgne

Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da je moguće napraviti paralelnu strukturu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a da istraga mora da utvrdi ko je to znao i ko je pružao logističku podršku kriminalnim grupama.

On je za TV K1 naveo da nema dovoljno informacija da bi mogao da komentariše ulogu ministra unutrašnjih poslova u svemu tome.

Dačić: Dvostruki standardi EU,stavovi BG od početka jasni

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd nikada nije odustao od stava da ne može biti napretka u dijalogu sa Prištinom dok se ne ispune obaveze iz Briselskog sporazuma i uspostavi Zajednica srpskih opština (ZSO).

Dačić je za TV K1 kazao da je dobro što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić to ponovo istakao tokom susreta sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i time stavio do znanja da Beograd ne menja stavove u dijalogu, već da čvrsto stoji i da će instistirati na tome.

Dačić: Pripremna faza u toku, evroparlamentarcima se ne žuri

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je u toku pripremna faza za međustranački dijalog i ocenio da se evroparlamentarcima ne žuri, jer, kako je rekao, oni žele da razgovaraju sa svima posle čega će biti napravljena dinamika, spisak tema i lista učesnika.

Navodeći da je razgovor između njega i predsednika Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvida Mekalistera označen kao početak druge faze dijaloga, Dačić je naveo da je on predložio neke termine i rokove za dijalog, i to od 15. do 19. marta, ali su, kaže, evroparlamentarci rekli da treba još sačekati.

Izvor: Tanjug

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button