Banjski turizam se konačno ponovo budi

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, tokom obilaska Nišavskog okruga, da je zadovoljna što se banjski turizam u Srbiji konačno budi, i dodala da tome doprinosi razvoj Niške Banje, otvaranje projekta Kulište kao i završetak starog kupatila, koje je kako je navela, kulturni spomenik.

„Kulište kasni. Republička direkcija za imovinu treba da reaguje kako bi se otvorio taj važan projekat vredan 40 miliona dinara“, rekla je Brnabić naglašavajući da joj je upravo zbog toga što želi da sagleda situaciju na terenu važno što je juče i danas u Nišavskom okrugu.

Foto: Privatna Arhiva

Predsednica vlade, koja je obišla Aleksinac, Merošinu, Ražanj i Doljevac, rekla je da joj je važan obilazak svih opština kako bi videla šta kasni od putne, obrazovne i turističke infrastrukture, da vidi šta treba da se radi i da se odmah rešavaju problemi.

Dodala je da je tako juče nakon posete Aleksincu pozvan direktor Puteva Srbije pa će izgradnja puta planirana za 15. jun početi naredne nedelje.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo što u Nišku banju dolazi sve više privatih investitora koji ulažu u hotele, što, kako je dodala, znači da će Niška banja biti sve lepša i sve jača, da će dolaziti sve više ljudi i da će život onih koji tu žive biti sve kvalitetniji i lepši.

Predsednica vlade reka je da nadležni moraju da završe i staro kupatilo koje pored turitičke vrednosti ima i kulturnu – predsavlja kulturni spomenik.

Aplicirali su i za bazen broj tri, aplicirali za još 15 miliona, rekla je Brnabić.

„Banjski turizam se konačno ponovo budi, imamo sve više banja. Konkurencija između njih sve je jača što će nas terati da se takmičimo, da se bolje staramo, da što više ulažemo i borimo za što više turista ne samo iz Srbije već i iz inostranstva“, rekla je ona.

Predsednica Vlade je dodala da će u trci biti i Vranjska Banja i da se tim pre mora više i brže ulagati u Nišku Banju.

Projekat Kulište u Niškoj Banji, lečilištu otkrivenom još u doba starog Rima, a koje je ugostilo i tri srpska kralja, podrazumeva izgradnju vodopada na steni, ispod kojeg će biti sistem otvorenih bazena sa termalnom vodom.

izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button