Aleksandar Stojičić novi gradski većnik za sport

Na sednici Skupštine Grada odbornici su usvojili izmene i dopune Statuta ustanova kulture, kao i programe njihovog i rada ostalih Javnih Ustanova u Nišu, za ovu godinu.

Umesto Branislava Kačara, koji je zbog odlaska na drugu funkciju, podneo ostavku na mesto gradskog većnika za sport, tajnim glasanjem, sa lite SNS-a izabran je Aleksandar Stojičić.

Stojičić je aktivan u borilačkim sportovima poslednjih 15 godina, stoji u njegovoj profesionalnoj biografiji. Osnovnu i srednju školu završio je u Nišu, na Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija stekao osnovne studije, a na DIF-u završio stručno osposobljavanje za operativnog trenera borenja. Licencirani je trener od strane MMA Saveza Srbije.

Između ostalog, imenovani su i direktori Centra za socijalni rad ’’Sveti Sava’’, Apotekarske ustanove Niš, a postavljen je i direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i planove.

Za direktora Centra za socijalni rad, većinom glasova,ponovo je imenovan Zoran Jović,kojem je ovo treći uzastopni mandat na toj funkciji.Za direktora Apotekarske ustanove Niš, imenovan je dr.specijalista medicine Dimitrije Janković,koji j ovu dužnost obavljao i pre nekoliko godina.Za načelnika Kancelraije za lokalni ekonomski razvoj i planove, postavljen je Dušan Radivojević,koji je i do sada obavljao tu funkciju.Zbog formalnog kašnjenja u dostavljanju Skupštini,odbijeni su amandmani koalicije ’’Niš moj grad’’, kojima su tražili obrazloženje o saniranju ulica u gradu,o tome ko treba da snosi odgovornot zbog kašnjenja započetih radova na Trgu Kralja Milana,i o dugovanjima investitora prema gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button