U prodaji ulaznice za film ,,Toma“ u Cineplexx Niš bioskopu

U PRODAJI ULAZNICE ZA FILM ,,TOMA“ U CINEPLEXX NIŠ BIOSKOPU  

Foto: Cineplexx

Priča o najvećem boemu nekadašnje Jugoslavije na velikom platnu od ovog četvrtka

 

Niš, 14. 09. 2021 – Životnu priču velikana narodne muzike, Tome Zdravkovića, prikazanu u biografskom filmu ,,Toma“ Dragana Bjelogrlića gledamo od četvrtka, 16. septembra u Cineplexx Niš bioskopu a ulaznice su uveliko u prodaji na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

Foto: Cineplexx

Impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. ,,Toma” je biografski film o čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Foto: Cineplexx

Boemska atmosfera uz pesme Tome Zdravkovića očekuje vas u Cineplexx Niš bioskopu 16. septembra od 20 časova, na Boemskoj večeri. Posluženje pred projekciju ali i poklon vaučer kafane ,,Mrak“ upotpuniće atmosferu i duh vremena kada se uz pesme najvećeg jugoslovenskog boema pevalo i plakalo, baš kao i danas.

Foto: Cineplexx

Milan Marić uspeo da tugom u očima i šarmom donese sve ono što je za kafanskim stolom napisao i otpevao Toma Zdravković, a sjajna Tamara Dragičević maestralno je iznela ulogu Silvane Armenulić. U filmu se pojavljuju i Andrija Kuzmanović u ulozi Tominog menadžera, Petar Benčina u ulozi doktora, Paulina Manov u ulozi doktorove žene Ljiljane, Milena Radulović u ulozi Nade, Sanja Marković u ulozi poslednje Tomine žene i drugi. Režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić, scenario Zoran Lisinac, Nikola Pejaković i Maja Todorović,  a muziku za film je radio Željko Joksimović.

 

Trejler filma: https://youtu.be/AVGVyjvtavE

 

Ne propustite priču o usponu i kraju najvećeg jugoslovenskog boema Tome Zdravkovića na velikom platnu Cineplexx Niš bioskopa od 16. septembra. Ulaznice su u prodaji.

Redakcija Objektivni

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button