Svetosavska nagrada dekanu dr Milovanu Bratiću

Priznanje ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije

Među dobitnicima Svetosavske nagrade koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nalazi se i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja profesor dr Milovan Bratić.

Nagrada mu je dodeljena za ukupan doprinos razvoju visokog obrazovanja u Republici Srbiji i za postignute izuzetne rezultate u osiguranju kvaliteta i promociji visokog obrazovanja

-Biti prepoznat u mnoštvu kvalitetnih i stručnih ljudi u svojoj struci, čini me ponosnim i časnim- kazao je ovim povodom dr Milovan Bratić.

-Njagovim dolaskom na mesto dekana fakultet dospeva na poziciju između 100. i 150. mesta na Šangajskoj listi. Dosledan u podršci unapređivanju rada ustanove, kroz primenu savremenih dostignuća, metoda i tehnologija u obrazovno-vaspitnom i naučno-istraživačkom radu. Zaslužan je za akreditovanje studijskih programa na daljinu, što je bilo od velike pomoći tokom pandemije. Dobitnik je Ordena za višegodišnje zalaganje za očuvanje i širenje pravoslavlja- obrazloženje je za ovu nagradu.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, uručio je u Vladi Republike Srbije Svetosavske nagrade za 2020. godinu istaknutim pojedincima i institucijama. Nagrade su dodeljene za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji. Čestitajući dobitnicima ministar Ružić, je rekao da su današnji dobitnici dokaz da Sveti Sava živi u svima nama.

„Velika mi je čast što sam dobitnik Svetosavske nagrade, koja se dodeljuje u ime velikog srpskog prosvetitelja i tvorca moderne srpske države-izjavio  Bratić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button