Srpski film „Dara iz Jasenovca“ na RTS-u 20.februara

Srpski film „Dara iz Jasenovca“ reditelja Predraga Antonijevića, snimljen uz podršku Filmskog centra Srbije, imaće ekskluzivnu svetsku televizijsku premijeru na Prvom programu Radio-televizije Srbije 20. februara.

fcs.rs

Dara iz Jasenovca, srpski kandidat za Oskara, istorijska je drama koja je pokrenula lavinu komentara od pozitivnih do negativnih.Film je premijerno prikazan 25. novembra u Gračanici.Beogradska premijera uz prisustvo autorske i glumačke ekipe, zakazana je za 22. april kada se obeležava 76 godina od proboja poslednjih zarobljenika iz logora Jasenovac.

Odluka da se film prikaže na televiziji pre normalnog života u bioskopima je nezavisno doneta od reditelja Antonijevića i mene, a prouzrokovana je svom pričom koja se dešava oko filma, njegove nominacije za našeg kandidata za Oskara, a pogotovo na par neumesnih i neosnovanih kritika – gde je film naša propaganda i da Srbi nisu bili žrtve u Jasenovcu. Tako da je naša želja bila da prikažemo film pre vremena da ga što više ljudi vidi – istakao je producent filma Maksa Ćatović.

Film „Dara iz Jasenovca“ snimljen je na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša, a posle zvanične premijere u Beogradu, naći će se na repertoaru bioskopa u Srbiji.
Istorijska drama o stravičnim zločinima u Drugom svetskom ratu, od 5. februara sa uspehom se prikazuje u bioskopima širom Amerike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button