Ministar Ružić čestitao akademcima Dan studenata

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je danas svim studentima Dan studenata, koji se obeležava 4. aprila u znak sećanja na velike demonstracije koje su beogradski studenti organizovali na taj dan 1936. godine zbog narastajućeg fašizma u Evropi.Tada je tokom protesta ubijen student prava Žarko Marinović.

Foto Tanjug/ D. Kujundžić

„I tada i sada studenti su bili pokretači napretka i nosioci ideja koje menjaju svet. U vreme pandemije virusa korona, studenti su pokazali i veliki stepen solidarnosti i odgovornosti, pomažući starijim sugrađanima u vreme vanrednog stanja i poštujući sve epidemiološke mere u studentskim domovima i na fakultetima. Studentski domovi i fakulteti nisu mesto transmisije virusa. Zbog toga želim da se zahvalim studentima i njihovim profesorima, kao i vannastavnom osoblju“, rekao je minister prosvete Branko Ružić.

On je istakao da je jedan od ciljeva Vlade Srbije i resornog ministarstva da Srbija bude zemlja kvalitetnog obrazovanja koje je dostupno za sve, zbog čega se nastavlja ulaganje u sve nivoe obrazovanja i radi na usklađivanju zakonske regulative sa evropskim standardima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button