Kvalitet bezbednosti objekata niškog Narodnog muzeja je na dobrom nivou

Kvalitet bezbednosti objekata niškog Narodnog muzeja je na dobrom nivou. Sedam objekata niškog Narodnog muzeja je potpuno pokriveno protivprovalnim sistemom,video nadzor je postavljen na većini objekata,a fizičko obezbeđenje postoji na Logoru na Crvenom krstu I u Arheološkoj sali. Dešavala su se obijanja, pa čak I krađe bakarnih oluka na ulazu u Sinagogu,a počinioci su brzo otkriveni.

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije zatražilo je od ustanova kulture, nakon pljačke u Muzeju vožda Karađorđa u Radovanjskom lugu kod Velike Plane da u roku od 15 dana obaveste ministarstvo o stanju fizičko-tehničkog obezbeđenja svojih objekata, kao i o eventualnim predlozima za poboljšanja stanja.Ministarstvo će preduzeti I dodatne korake da kako bi se rizik od takvih događaja sveo na minimum. Kvalitet bezbednosti objekata niškog Narodnog muzeja je na dobrom nivou.Sedam objekata niškog Narodnog muzeja je potpuno pokriveno protivprovalnim sistemom,video nadzor je postavljen na većini objekata,a fizičko obezbeđenje postoji na Logoru na Crvenom krstu I u Arheološkoj sali.

Muzej vožda Karađorđa je, prema navodima medija, obijen i opljačkan tako što je nepoznata osoba ili više njih provalila kroz prozor, skinuvši prethodno rešetke sa njega.

Nestali su jevanđelje staro oko sto godina, dve krune za venčanja, dve kubure i puška „kremenjača“.
Dešavala su se obijanja I u objektima niškog Narodnog muzeja,pa čak I krađe bakarnih oluka na ulazu u Sinagogu,a počinioci su brzo otkriveni.

Krađu u Muzeju vožda Karađorša otkrio je lokalni paroh .On je reako da je sreća što u Muzeju nije bilo vredne slike Paje Jovanovića- portret Karađorđa, jer je u Beogradu na restauraciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button