Iz niškog Narodnog pozorišta već za 12. februar najavljuju novi premijerni komad “Lice”

Ova godina u niškom teatru biće obeležena modernim i klasičnim naslovima na repertoaru

Iz niškog Narodnog pozorišta već za 12. februar najavljuju novi premijerni komad “Lice” prema tekstu Aleksandra Galina u režiji bugarskog reditelja Vasila Vasileva.

Niški teatar je uprkos teškoj situaciji koja je pogodila pozorišta u Srbiji, godinu završio sa dve urađene premijere uz učešće na pet festivala I sa 50 igranja na sceni pred publikom.Do kraja godine i Deobe, Dobrice Ćosića na sceni niškog teatra.

Ova godina u niškom teatru biće obeležena modernim i klasičnim naslovima na repertoaru. Počela je premijernim izvođenjem klasika Ane Karenjine u režiji Irfana Mensura,a nastavlja se već 12.februara premijernim izvođenjem komada Lice,jednog od najuglednijih scenarista i dramskih pisaca starije generacije Aleksandra Galina,a u režiji bugarskog reditelja Vasila Vasileva.

Naslovne uloge tumače Miroslav Jović,Ivana Nedović,Danilo Petrović i Maja Vukojević Cvetković. Niški teatar je nastavio da radi i u godini koju je obeležila teška epidemiološka situacija u zemlji. Uzbudljivo pozorište sa značajnim rediteljima u nastavku sezone.

Tokom februara Nišlije će na repertoaru pozorišta moći da pogledaju još dva reprozna izvođenja Ane Karenjine,a gostovaće I u Kraljevu sa predstavom Vlast i njena opozicija.

Narodno pozorište Pirot gostovaće na sceni niškog teatra 20. februara, sa predstavom “Kako smo spremali ‘Gospođu ministarku’”, u adaptaciji i režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

Glumačko veče poezije biće priređeno 22. februara u Gornjem foajeu Narodnog pozorišta.

Svečana akademija posvećana pesniku Branku Miljkovića (1934- 1961) biće organizovana 26. februara, pod nazivom “Princ od vatre jači”. Autori teksta su Miodrag Miljković i Aleksandar Mihailović, a program će režirati Aleksandar Mihailović. U februaru se navršava 60 godina od smrti Branka Miljkovića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button