Nastavlja besplatna vakcinacija građana susednih država

Besplatna vakcinacija građana susednih država nastavlja se danas – u Vranju se vakcinišu građani iz Severne Makedonije, a u Loznici iz Bosne i Hercegovine, javlja RTS.

Izvor: EPA-EFE (Andrej Čukić)

Za vakcinaciju tokom vikenda u Vranju su se prijavile 753 osobe i biće vakcinisane Fajzerovom vakcinom

Gužve nema, otvoreno je više punktova i do sada je u Vranju vakcinisano 1.105 građana iz Sevrne Makedonije.

Direktorka Zdravstvenog centra u Vranju Ljiljana Antić kaže da nema problema u organizaciji i da imaju i dobrovoljce koji učestvuju u organizaciji vakcinacije.

Od 3. juna kada je za državljane BiH omogućena vakcinacija u Srbiji, u Loznici je vakcinisano više od 1.000 ljudi. Od jutros čeka na desetine državljana BiH, iz Tuzle i Sarajeva uglavnom, a deo njih je zamoljen da ode do Šapca, jer tamo nema gužve.

Državljani BiH mogu da se odluče za Sinofarm ili Fajzer vakcinu i na raspolaganju im je šest punktova.

Ono što se javlja kao problem je što u Domu zdravlja ne znaju koliko će građana iz BiH doći. U skladi sa tim nisu bili ni u mogućnosti da organizuju zaposlene. Organizovano je svo osoblje i lekari i radiće do 14 časova, navodi RTS.

Zbog dezinfekcije u nedelju neće biti moguće primiti vakcinu u Domu zdravlja u Loznici.

Danas su tokom dana povremeno formirane i gužve na graničnom prelazu, kako u Trbušnici, tako i u Malom Zvorniku

Bilbord „Hvala Srbijo!“

Vakcinaciju građana Severne Makedonije organizuje Srpski kulturno-informativni centar „Spona“. U Vranju će danas i sutra protiv korona virusa biti vakcinisana nova grupa od oko 800 građana Severne Makedonije.

Kako je saopštio taj Centar, kao i za prethodne grupe vakcinisanih građana iz Severne Makedonije, organizovane preko centra Spona, imunizacija u Vranju je koordinisana iz Kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Ministarstva zdravlja Srbije.

Spona podseća da je predsednik Vučić za tražio od Vlade Srbije da omogući besplatnu vakcinaciju građanima Severne Makedonije u Srbiji.

Takođe, navedeno je da je na auto-putu Koridora 10, nadomak graničnog prelaza Tabanovce, u organizaciji centra Spona, postavljen bilbord – Hvala, Srbijo, u znak zahvalnosti za donacije vakcina Severnoj Makedoniji, kao i mogućnosti da se njeni građani u organizovanim grupama vakcinišu u Srbiji.

Bilbordi zahvalnosti su prethodno postavljeni i u Vranju, navodi Spona.

Izvor: Tanjug, FoNet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button