Lončar: Torlak će biti 3.u svetu sa četvorovalentnom vakcinom

Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ biće treći proizvođač u svetu koji će praviti četvorovalentnu vakcinu protiv sezonskog gripa, poručio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Foto Tanjug/ arhiva

„Tu neće stati. Praviće se i neke druge vakcine koje će se prodavati, već imamo upite iz celog sveta za kupovinu“, rekao je Lončar novinarima, nakon razgovora sa predstavnicima studentskih organizacija.

Lončar: Plašimo se lošeg scenarija u Novom Pazaru i okolini

Najslabiji odziv za vakcinaciju protiv korona virusa je u Tutinu, gde je vakcinisano svega 4,5 odsto punoletnih građana, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Naveo je da je slab odziv za imunizaciju i u Trgovištu, Merošini i Novom Pazaru i upozorio da se u tom delu Srbije ne poštuju dovoljno mere i da su se građani previše opustili.

Lončar: Više od 70 odsto zdravstvenih radnika primilo vakcinu

U Srbiji je vakcinu protiv korona virusa primilo više od 70 odsto zdravstvenih radnika, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je, nakon sastanka s predstavnicima studentskih organizacija, rekao da postoje dileme mladih medicinskih sestara po pitanju steriliteta nakon vakcinacije i ukazao da je razgovor s njima važan, što daje rezultate u procesu imunizacije.

Lončar: Još ne razmišljamo o zatvaranju neke kovid bolnice

Bolnice u Srbiji trenutno su više od 80 odsto popunjene, pa se još uvek ne razmišlja o prelasku neke kovid bolnice u nonkovid režim, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

„Lakše dišemo, imamo više otpusta nego prijema, ali imamo toliki broj pacijenata da nismo u stanju da bilo koju kovid bolnicu zatvorimo“, rekao je Lončar novinarima nakon sastanka sa predstavnicima studentskih organizacija.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button