Đerlek: Na mladima velika društvena odgovornost

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek saopštio je danas da je prvu dozu vakcine do sada primilo 2.370.000 građana Srbije i da je sa obe doze vakcinisano 1.871.000 osoba, i upozorio da je na mladima velika društvena odgovornost u nastavku procesa imunizacije.

Đerlek je u jutarnjem Dnevniku RTS-a rekao da je Srbija blizu cilja od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana, ali je dodao da je teško licitirati datumima kada je reč o kolektivnom imunitetu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ističe da je na mladima velika društvena odgovornost.

„Nemojte da dozvolite da vam korona oduzme dan više vašeg normalnog života, uzmite stvar u svoje ruke, to je vakcina, pomozite nam svima da se vratimo u normalan život, da na leto možemo da putujemo, držimo koncerte i vratimo se normalnom životu“, pporučio je Đerlek.

Dodao je da je cilj da se u okviru kampanje za vakcinaciju obiđe što više terena i angažuje lokalna samouprava.

„Gde god smo imali takvu angažovanost, imamo odlične rezultate. Gde je bila loša organizacija, manje je vakcinisanih“, navodi Đerlek.

Prema njegovim rečima, tokom vikenda biće otvoreno 225 punktova za vakcinaciju, a biće povećan i broj mobilnih vakcinalnih ekipa.

Kada je reč o odluci o eventualnom popuštanju mera na sledećoj sednici Kriznog štaba, Đerlek je ukazao da brojke konstantno padaju, ali da epidemije ne prate često matematičke progresije.

„Treba da držimo oprez iako možemo da kažemo da je situacija ohrabrujuća, ispod 2.000 smo hospitalizovanih, lakše dišemo“, rekao je Đerlek.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button