Windows 11 stiže kao nadogradnja za „sedmicu“, „osmicu“ i „desetku“?

Više detalja o će biti poznato posle Microsoftovog događaja zakazanog za 24. jun…

Novi Microsoftov operativni sistem Windows 11 bi korisnicma mogao da bude ponuđen kao besplatna nadogradnja korisnicima starijih verzija Windowsa, uključujući Windows 10 i Windows 7, ali pod uslovom da njihove instalacije imaju validan licencni ključ. Oni koji koriste Windows 8 i 8.1 takođe su uključeni u ovaj proces.

Windows 7 korisnici su najpoznatiji po otporu koji imaju prema nadogradnji na Windows 10, i mnogi od njih nisu želeli da pređu na aktuelni operativni sistem kada je on besplatno ponuđen 2015. godine, piše Neowin.

Naravno, zaljubljenici u Windows 7 će imati sve manje motiva da se drže tog operativnog sistema, nakon što je Microsoft zvanično obustavio podršku za njega. Čak će i Nvidia prestati da objavljuje drajvere za taj OS od oktobra ove godine.

Postoje različiti razlozi zbog kojih bi Microsoft mogao da ponudi besplatnu nadogradnju na Windows 11, među kojima su podrška za manji broj verzija Windowsa, povećanje broja onih koji koriste ugrađeni Microsoft Store i drugo, prenosi Benchmark.

Više detalja o novom Windowsu svakako će biti poznato nakon Microsoftovog događaja zakazanog za 24. jun, tokom kojeg se očekuje zvaničnog predstavljanje novog Windows operativnog sistema.

Izvor:(Telegraf.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button