Vučić: Za vakcinisane dodatno 3.000 dinara pomoći

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će svi građani koji su vakcinisani dobiti dodatnih 3.000 dinara pomoći.

Foto Tanjug/ Z. Žestić

Predsednik je rekao da će, pored ranije predviđene pomoći, svi koji se vakcinišu, a imaju više od 16 godina, ili koji su se vakcinisali bilo jednom ili dve doze i svi koji će se vakcinisati makar jednom dozom do 31. maja, dobiti dodatnih 3.000 dinara od države.

Vučić: Zbližićemo se sa „Nesvrstanima“, u septembru skup

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio danas da će Srbija nastojati da se zbliži i ima još bolje odnose sa zemljama koje su pripadale Pokretu nesvrstanih, ali da to ne znači ponovo osnivanje „Nesvrstanih“, kao i da Srbija ostaje na evropskom putu.

Vučić je, gostujući na Pinku, na pitanje novinara da prokomentariše to što je nećaka Jovanke Broze rekla dosta lepih reči o njemu, ali i primetila da postoje obrisi komunizma u njegovoj politici, jer posebni prijateljske odnosi koje gaji sa svetskim zvaničnicima podsećaju na prošlo vreme, rekao da će Srbija gledati da gradi bolje odnose sa afrčkim i azijskim zemljama i da je njegova ideja da se u septembru napravi skup povodom 60-godišnjice Prve konferencije Pokrete nesvrstanih u Beogradu.

Vučić Đilasu: Za zloupotrebu funkcije ne treba mašinski mozak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je za poslednje izjave Dragana Ðilasa o tome kako je došao do novca rekao da su arogantne i da su uvredljive za građane i da za zloupotrebu državne funkcije nije potreban „mašinski mozak“.

Uz zazaljenje što je, kaže, propustio tu emisiju gde je Ðilas rekao da nije zloupotrebio funkciju, već da je znao da, za razliku od drugih izračuna 100 minus 20 posto, pa još minus 20 odsto, Vučić je rekao je to neviđen nivo arogancije,i uvrede za građane.

Vučić: Obećavam, pohapsićemo mafijašku bandu iz fudbala

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas, povodom malverzacija u domaćem fudbalu, da će svi koji rade protivzakonito biti uhapšeni.

„Tu mafijašku bandu iz fudbala, carine, svega, koja pušta da vam se svi smeju penalima koji se sviraju, cela Evropa, svet – sve ćemo da ih pohapsimo. I ne zanima me ko im od državnih funkcionera pomaže po tom pitanju“, rekao je Vučić za TV Pink.

Poštujem sve, ali ne ponižavam zemlju razgovorom sa strancima

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će kao predsednik Srbije uvek pokazivati poštovanje prema evrospkim predstavnicima i razgovaraće sa njima kada dođu kod njega u Predsedništvo, ali da on predstavlja svoju zemlju, nezavinosti i suverenitet, te da neće u razgovore pred strane predstavnike i druge šefove, jer bi time ponizio Srbiju.

„Neću, jer bih time ponozio ne sebe, već Srbiju, a Srbiju da ponižavam, ne pada mi na pamet“, rekao je Vučić za TV Pink.

Vučić: Kad država neće da radi za tajkune, onda sam ja Gebels

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga njegovi politički protivnici optužuju za korišćenje Gebelsovih metoda, ali da je upravo suprotno, da oni koriste te metode, ponavljajući laži i izmišljotineu nadi da će to onda postati istina.

Vučić je gostujući na Pinku, komentarišući optužbe koje je na njegov račun izneo novinar Slobodan Stupar rekavši za njega da je „nacional – socijalista, populista, nacionalista i pomalo klero fašista“i da radi po „šemama Gebelsa“, da sve što radi je upravo suprotno od toga što tvrdi Stupar.

Vučić: Da krizni štab razmotri otvaranje restorana od petka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je Krizni štab da razmotri otvaranje ugostiteljskih objekata bez bašti od petka, 7. maja, koji su trenutno zatvoreni u okviru mera protiv virusa korona.

„Molim Krizni štab da uvaži i da se krene sa otvaranjem od petka – da otvorimo i restorane i one zatvorene objekte, ne samo one sa baštama, pa da vidimo da li možemo da izdržimo“, kazao je Vučić na TV Pink.

Vučić: Putevi su moja posebna strast

U Srbiji ima još loših puteva, ali više od mojih snova se ostvaruje, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić, kome su, kako kaže, putevi „posebna strast“.

Osim ulaganja u nove infrastrukturne projekte infrastrukturnih projekata, Vučić je najavio i značajne investicije u energetici.

Vučić: Evropi je uspešna Srbija, Srbija bez Kosova

Evropi je uspešna Srbija, Srbija bez Kosova, ocenio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je, za TV Pink, poručio Albancima u Prištini, koji svakog dana prete Srbiji tužbama za genocid, da to ne rade.

Vučić: Mnogo antivaksera prevaranata na društvenim mrežema

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić izjavio je danas povodom antivaksera da postoji mnogo prevaranata kojima su društvene mreže omogućilo takvo delovanje.

Vučić je to kazao na TV Pink komentarušići najavu zakazanog skupa za 21. jun ove godine na kojem će, kako najavljuju, građane navodno obučiti za samouklanjanje čipa nakon vakcine protiv virusa korona, a za šta je kotizacija 15.000 dinara ili za strance 150 evra ili 180 dolara.

Ako u 2. kvartalu rast bude preko 10%,BDP u 2021. i preko 7%

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, odgovarajući na izjavu predsednika Fiskalnog saveta Pavla Petrovića da će javni dug Srbije biti uvećan preko 60 odsto BDP-a zbog velikih troškova države, da sve zavisi od privrednog rasta i vakcinacije, kao i da će ukoliko u drugom kvartalu rast bude preko 10 ili 11 odsto, BDP u 2021. možda iznositi i preko sedam odsto, a javni dug biti i manji od sadašnjih 58 odsto.

Vučić je rekao da je to posao Fiskalnog saveta da kaže da se ne povećaju plate i penzije da uvek treba da se potroši manje.

Vučić: Sutra isplata 30 evra pomoći za penzionere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da sutra počinje isplata prvih 30 evra pomoći penzionerima.

Vučić je rekao da za pomoć ne treba da se prijavljuje 1,9 miliona ljudi, a to su penzioneri, korisnici socijalne pomoći, kao i ljudi zaposleni u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, jer su već u sistemu.

Vučić: Na Predsedništvu o mnogim temama, i o promenama u SNS

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je da će večeras na Predsedništvu partije biti razgovarano o mnogim temama, da će biti reči i o promenama u SNS i svim drugim važnim pitanjima.

„Razgovaraćemo, naravno, o političkoj situaciji. O odgovornosti SNS, planovima, programima“,najavio je on za TV Pink.

(tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button