Vučić: Najveća prosečna plata u regionu, Srbija nastavlja da raste

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija danas ima najveću prosečnu platu u regionu, da su u odnosu na prošlu godinu porasle i trgovina i industrijska proizvodnja, te da će naša zemlja nastaviti da raste i da se bori da ponovo bude u vrhu evropskih država po stopi rasta.

Izvor: EPA-EFE (Martin Divisek)

Vučić je rekao da je Srbija u prethodnoj godini imala najbrži rast, koji je bio minus 0,9, ali dok su druge države beležile rast od minus 15 do minus pet, niko nije bio ni blizu naše zemlje.

To je, kako je rekao, postignuto zahvaljujući velikom trudu, radu i energiji pojedinih članova vlade, ali pre svega, građana, uz zahvalnost na disciplini i strpljenju penzionerima, koji su, kaže, uvek uz svoju državu.

Dodao je da su u zemlji, uz tu stopu rasta, značajno povećana primanja građana.

Vučić je ukazao da je 2014. godine, Srbija bila 4. u regionu po visini prosečne plate, a ispred su bile i Crna Gora, i to za oko 180 evra, kao i BiH.

„Danas je Srbija po visini prosečne plate u regionu ubedljivo prva. Srbija u martu beleži prosečnu platu 556 evra“, istakao je Vučić, dodajući da je to bilo veoma teško i gotovo nemoguće napraviti, ali je uspeh ostvaren zahvaljujući teškim reformama iz 2014. godine.

U godinama koje dolaze imaćemo još bolje rezultate, zbog tada preduzetih mera, podvukao je Vučić.

„Imali smo rak u ekonomiji, tada su se otvarali samo bankovni računi tajkuna. Uspeli smo da to promenimo, da Srbija bude zemlja koja se gradi i napreduje“, rekao je Vučić.

Istakao je da je u odnosu na april prošle godine trgovina je napredovala za 47 odsto, a industrijska proizvodnja 42 odsto.

„Pokazali smo da dižemo zemlju. Izgradili smo puteve, pruge, izgradićemo više nego generacije pre nas. Uspeli smo, jer verujemo u sebe i nismo se osvrtali na one koji su nam dobacivali i gađali kamenčićcima dok smo gurali veliki kamen ka vrhu. Jer smo očuvali jedinstvo stranke, borili se protiv svih različitih uticaja, a na civilizovan demokratski način prevladmo probleme unutar svoje organizacije“, rekao je Vučić.

Poručio je da će Srbija nastaviti da raste i pokušati da bude u samom vrhu Evrope po stopi rasta.

„Da vide građani da paradigmu gubitnika možemo da preokrenemo“, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button