Ulepšaće vam život: Ove 4 rase pasa obožavaju da se smeju

Psi su poznati po svojoj razigranosti i večitoj želji za druženjem sa svojim vlasnicima.

Foto: Olgierd Rudak – CC BY 2.0

I mada na svetu postoji jako mnogo vrsta pasa, postoje one kojima možemo zakačiti etiketu „nasmejanog lica“. Naime, na temu psećih osmeha sprovedeno je nekoliko studija, i mada je presuda još uvek u vazduhu nesporno je to da postoje određene rase pasa koje uvek deluju vrlo veselo pa čak i nasmejano. Ako ste u potrazi za novim ljubimcem, možda baš ove „nasmejane“ rase pasa budu ono što će vama izmamiti osmeh na licu i ulepšati vam svaki dan.

AMERIČKI ESKIMSKI PAS

Unutar pahuljastog belog krzna ovog vragolastog psa nalazi se crno dugme koje predstavlja nos i širok osmeh od uha do uha. Ova rasa važi za vrlo inteligentne pse koji su odlični učenici. Oni obožavaju da uče nove stvari i uvek će vam rado demonstrirati šta znaju. Njihov dobroćudni duh čini ih savršenim porodičnim psima.

ALJASKI MALAMUT

Uprkos svojoj građi i utisku koji ostavljaju na prvu loptu, ova vrsta psa je vrlo vedrog duha i neverovatno odana svom vlasniku. Aljaski malamut je jedan od onih pasa koji ne skida „osmeh“ sa lica, i koji će vas uvek veselo dočekati sa željom da se dobro zabavite. Ono što on od vas zahteva jeste dobra obuka kako bi vam ukazao svoju poslušnost kada odraste.

KELPI

Još jedan izuzetan pas na našoj listi je svakako australijski kelpi. Ove pametnice mogu biti crne, braon ili svetlo smeđe boje i važe za verne pratioce ljudi. Uzgajani su da budu pastirski psi, i kao takvi vole otvorene prostore na kojima mogu da trče bez granica. Takođe vrućina im ne smeta i čak i po najvećem Suncu neće skidati osmeh sa lica ako ste vi voljni da krenete u šetnju.

BEGLIJSKI OVČAR

Ova vrsta psa je kao velika verzija plišane igračke kuce koju ste voleli kao dete. Njegova meka i paperjasta dlaka idealna je za maženje a osmeh koji po ceo da ne skida sa lica odagnaće sve vaše negativne misli kada vam potrči u susret. Za ovog psa se kaže da mu se osmeh vidu u pogledu, odnosno da njegov vedar duh izbija iz svake pore na njegovom telu.

(krstarica)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button