U Njujorku otvorena najveća prodavnica posvećena Hariju Poteru

Najveća prodavnica posvećena Hariju Poteru otvorena je u Njujorku nakon što je zbog pandemije otvaranje odloženo, prenose američki mediji.

Izvor: EPA (Raul Martinez)

Obožavaoce ni kiša u petak nije sprečila da u redovima čekaju kako bi prošetali hodnicima inspirisanim filmovima i knjigama popularne franšize.

Iako prvenstveno namenjena za prodaju odeće, prodavnica Hari Poter na tri sprata nudi jedinstven uvid u svet magije ili onu verziju kako bi to mesta iz filmova i knjiga izgledali u stvarnom svetu.

Kako kažu posetioci, prostor ostavlja utisak mešavine prodavnice odeće, muzeja i čarobnjačkog sveta.

Po ulasku u prodavnicu, posetioce će dočekati ogroman, plutajući model feniksa Foksa, napravljen posebno za ovu novu radnju, a pored njega nalaziće se stotine rekvizita s nekoliko autentičnih predmeta prikazanih u filmovima.

Zbog mnogih slavnih detalja izloženih u radnji, obožavaoci će pronaći nekoliko prilika za fotografisanje na svakom spratu, od telefonske govornice u stilu Ministarstva magije u Londonu, do krajnje impresivne postavke u kojoj mogu pozirati unutar jedne od Hagridovih čizama.

Osim toga, Hari Poter iz Njujorka čak planira da zaroni u područje virtuelne stvarnosti, s posebnim iskustvima koja će u trgovinu biti uvedena kasnije tokom leta.

Uskoro obožavaoci mogu očekivati da će isprobati dve senzorne Virtual Reality avanture, prvu pod nazivom „Chaos at Hogwarts“, koja poziva kupce da zakorače u voljeni dvorac, a drugu pod nazivom „Wizards Take Flight“, gde će moći da iskuse osećaj letenja na metli po nebu Londona.

Ono što je već dostupno jeste aplikacija Hari Poter Fan Klub pomoću koje mogu skenirati simbole koji se nalaze pored rekvizita u celoj radnji kako bi otključali više informacija o njima i otkrili tajno pismo.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button