Tragedija u Tetovu; Požar u kovid bolnici odneo najmanje 10 života

Skoplje — U požaru koji je sredu uveče zahvatio bolnicu za kovid u centru makedonskog grada Tetova ima na desetine žrtava, prenose lokalni mediji.

RTV21 via AP/Tanjug
Foto: RTV21 via AP/Tanjug

U požaru u kovid centru u Tetovu poginulo je najmanje deset osoba, objavio je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče i dodao da „taj broj može da poraste“.

„Ovo je veoma tužan dan. Izražavam najdublje saučešće porodicama“, napisao je Filipče na Tviteru.

On je pozvao medije da ne spekulišu sa brojem žrtava i dodao da će zvanični podaci biti saopšteni čim to bude moguće.

Sa druge strane, makedonski mediji pominju mnoog veći broj stradalih. Televizija Alsat M tako prenosi da je stradalo najmanje 14 osoba dok je za sada nepoznati broj povređenih upućen je u Klinički centar u Skoplju i u bolnicu „8. septembar“.

Istovremeno, prema pisanju makedonske Sitel TV, najmanje je 30 ljudi poginulo, među njima ima i članova medicinskog osoblja.

U Tetovo su odmah došli premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, ministar zdravlja Filipče i više drugih članova vlade, a na lice mesta je došao i Ali Ahmeti, lider albanske partije Demokratske unije za integraciiju (DUI), čije je glavno sedište u Tetovu.

Kako je izjavio zamenik komandanta vatrogasne jedinice Tetovo, Sašo Trajčevski, plamen je bio ogroman, a žrtve su iznete iz bolnice, ali se očekuje da će to biti zvanično potvrđeno.

„U 21:02 časova prijavljeno je da gori modularna bolnica u Medicinskom centru – Tetovo. Ekipe su stigle na lice mesta za oko tri ili četiri minuta sa oko sedam vozila. Kad su posade stigle, sve je gorelo. To je unutrašnji požar, a ne spoljašnji.U 21:30 požar je lokalizovan, a u 21:45 je potpuno ugašen. Dok je trajalo gašenje plamen je bio ogroman. Inače bolnički objekat je bio sav od plastike“, rekao je Trajčevski.

Kako je prethodno saopštilo makedonsko Ministarstvo zdravlja, nije poznat tačan broj osoba koje su izgubile život kao ni povređenih koji se hitno transportuju u Skoplje.

U gašenju požara učestvovalo je više od 30 vatrogasaca sa sedam vozila.

Izvor: B92.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button