Svet: Opada broj slučajeva u Indiji

Broj novozaraženih korona virusom u Indiji i danas nastavlja da pada.

Izvor: EPA-EFE/JAGADEESH NV

U poslednja 24 sata potvrđeno je 92.596 novoinficiranih i 2.219 smrtnih slučajeva među kovid pacijentima, prenosi Rojters.

Od početka pandemije, u Indiji je evidentirano 29,1 milion obolelih i ukupno 353.528 smrtnih ishoda među zaraženima korona virusom, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja Indije.

SAD: Zatvor za farmaceuta koji oštetio više od 500 vakcina

Farmaceut bolnice u američkoj državi Viskonsinu Stiven Brandenburg (46), koji je priznao pred sudom da je namerno oštetio više do 500 vakcina kompanije Moderna jer nije verovao u njihovu efikasnost, osuđen je na tri godine zatvora i dužan je da bolnici nadoknadi materijalnu štetu u iznosu od 83.800 dolara.

Brandenburg je u decembru prošle godine tokom noćnih dežurstava u bolnici u kojoj je bio zaposlen namerno vadio vakcine iz bolničkih frižidera, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde SAD, prenosi Rojters.

Tokom istrage je ustanovljeno da je Brandenburg tajno oštetio fiziološki rastvor za izradu vakcina protiv gripa, kao i da je ubedio nekoliko kolega da i oni čine isto, preneo je AP.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button