Sunčano, i do 28 stepeni! Do kraja meseca 13 kišnih dana a evo šta nas čeka od nedelje

BEOGRAD – U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, osim na severu Vojvodine gde će se pre podne i sredinom dana umereno naoblačiti, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Duvaće slab, severoistočni vetar.

Jutarnja temperatura kretaće se od sedam do 13, a najviša od 23 do 28 stepeni.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

U Beogradu će biti pretežno sunčano, a duvaće slab, severoistočni vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 13, a najviša oko 26 stepeni.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Biometeorološka prognoza za vikend

RHMZ je objavio sledeće:

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi. * Meteoropatske reakcije: Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

* Termički uslovi i uticaj na stanovništvo: Očekivani termički uslovi će biti u domenu prosečnih vrednosti za ovaj period godine.

* Intenzitet sunčevog ultraljubičastog zračenja i saveti za preventivnu zaštitu: Prognozirane maksimalne vrednosti UV indeksa biće u kategoriji opasne pojave na većini teritorije Srbije, osim u severnobačkom, zapadnobačkom, borskom i zaječarskom okrugu, gde će maksimalne vrednosti UV indeksa biti u domenu potencijalno opasne pojave pri izlaganju suncu dužem od 30 minuta. Pri ovim uslovima ultraljubičastog zračenja potrebno je preduzeti mere zaštite i to: izbegavati direktno izlaganje suncu od 11 do 16 časova, skloniti se u hladovinu, koristiti odgovarajuću odeću, zaštitne šešire, naočari i zaštitnu kremu.

* Prisustvo alergenog polena u vazduhu: Sezona cvetanja pojedinih vrsta trava i korova je u toku, pa su koncentracije njihovog polena u porastu. Kod osoba koje su alergične na polen mogu se javiti simptomi poput crvenih i otečenih kapaka, kijavice i umora.

* Saveti za učesnike u saobraćaju: Nema upozorenja.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Izvor: Kurir.rs/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button