Slađan Stojiljković – đak generacije vlasotinačke gimnazije

U svečanoj sali Gimnazije „Stevan Jakovljević“ u Vlasotincu uručene su diplome i knjige maturantima. Pored direktora Dragiše Pop-Ilića, budućim studentima, obratili su se i razredne starešine. Zbog mera predostrožnosti svako odeljenje je dolazilo posebno, a svečanoj dodeli priznanja nisu prisustvovali roditelji i predmetni profesori.

U ime škole direktor Pop-Ilić je poželeo sve najlepše maturantima u nastavku školovanja.

foto:jugmedia

„Drago mi je da ste uspešno okončali ovu etapu vašeg života i želim vam da nastavite školovanje na omiljenim fakultetima. Ova godina je bila specifična, ali to ne treba da vas obeshrabri jer ista je situacija svuda. Vi niste u goroj poziciji od drugih, čak na probi velike mature rezultati naših učenika su iznad republičkog proseka“, kazao je direktor gimnazije prilikom uručenja diploma.

Na osnovu odluke Nastavničkog veća za đaka generacije proglašen je Slađan Stojiljković.

„Pošto godinama idem na republička takmičanja iz hemije i zaštite životne sredine planiram to i da studiram, upisaću hemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu.“, izjavio je novi đak generacije.

Pored prirodnih nauka Slađan je imao uspeha na Književnoj olimpijadi, a i kao član Dramske sekcije, gde se posebno istakao u ulozi mladog Ive Andrića.

„Malim maturantima preporučujem da upišu našu školu. Gimnazija „Stevan Jakovljević” mi je pružila znanje iz raznih oblasti, a pored toga i priliku da svoja interesovanja usavršavam u Istraživačkoj stanici Petnica. Kroz četiri godine školovanja, imao sam vremena da shvatim svoje afinitete i odlučim se za dalje studije. Prednost gimnazije je vreme koje vam ona pruža da upoznate svoja interesovanja, shvatite čime želite da se bavite za ceo život, kako biste kasnije mogli i da svoje želje ispunite“, zaključio je Slađan Stojiljković.

Izvor:JugMedia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button