Pažnja, opasan mejl kruži Srbijom!

BEOGRAD – Korisnicima elektronske pošte u Srbiji ovih dana u inboks stižu mejlovi opasne sadržine koje nikako ne treba otvarati.

Foto: Kurir Pritnscreen, SDJP

 

Reč je o mejlu od navodnog pošiljaoca Pošta Srbije, ali prvo što treba uraditi jeste da proverite da li mejl dolazi sa ispravne adrese.

Naime, ovih dana kruži lažni imejl koji pokušava da navede primaoca da ode na link ponuđen u poruci. Ako dobijete ovakvu ili sličnu poruku, nemojte da idete ni na kakve linkove ponuđene u poruke, ne otvarajte je i odmah obrišite. Poruka će verovatno ličiti na ovaj primer:

———- Forwarded message ——— From: Pošta Srbije Date: Wed, Apr 7, 2021 at 8:34 PM

Subject: Vaš paket nije mogao da bude isporučen 07.04.2021 jer nije plaćena carina 36.14 RSD

To: Zdravo, Poslednji podsetnik: Ova e-pošta vas obaveštava da vaša pošiljka još uvek čeka. Vaš paket nije mogao da bude isporučen 07.04.2021 jer nije plaćena carina 36.14 RSD Trgovac: Pošta Srbije Referenca: RI2983**635BG Iznos: 36.14 RSD Dostava zakazana između: 08.04.2021 – 09.04.2021 Da biste potvrdili isporuku vašeg paketa Kliknite ovde.

foto: Kurir Pritnscreen

Dobićete e-poštu ili SMS kada stignete na kućnu adresu. Za povlačenje paketa imaćete 8 dana od datuma dostupnosti. Po povlačenju, od vas će se tražiti lična karta. Vaša služba za korisnike pošte Srbije.

Ne nasedajte i ovakvu poruku odmah obrišite ako vidite da adresa pošiljaoca ne odgovara stvarnoj adresi Pošte Srbije.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button