Ovu biljku treba da ima svaki dom, donosi NOVAC i SREĆU

Feng šui stručnjaci preporučuju da nabavite ljiljan i oterate negativnu energiju iz doma

Foto: liz west – CC BY 2.0

Sobne zelene biljke mogu biti izuzetno dekorativne, bez obzira kakav stil uređenja doma preferirate. Ipak, lepota je samo jedna od njihovih blagodeti, jer prema feng šuiju određene biljke imaju i važan energetski uticaj.

Jedna od njih je mirni ljiljan. Nežna zelena biljka koja simbolizuje mir i čistoću, a njeni nežni beli cvetovi daju svakom domu posebnu i prirodnu čar. Vrlo je dekorativna i efektna, pa se često može videti kao glavna zvezda dnevne sobe – prostorije u kojoj provodimo najviše vremena.

Prema feng šuiju ova biljka je sjajni prirodni čistač energije. Veruje se da ima moć da negativnu energiju transformiše u pozitivnu i ublaži energiju konflikta i razdora. Takođe, ona predstavlja prosperitet, novac i blagostanje, pa se preporučuje da je držite i u kancelariji ili radnoj sobi.

Često je nazivaju i biljkom „dobre sudbine“, jer se veruje da može ublažiti negativne vibracije u prostoru i pročistiti energetski tok.

Postoji i verovanje da ova biljka neutralizuje negativna zračenja elektronskih uređaja poput televizora, računara i rutera.

Mirni ljiljan je i pri vrhu top liste najboljih sobnih biljaka koje preporučuju Nasini naučnici. Prem njima, ova biljka je vrlo efikasna za čišćenje vazduha u zatvorenom prostoru i neutrališe toksine i zagađivače poput formaldehida – gasovitog jedinjenja koje se može naći u tkaninama (tepisi), lakovima i bojama za drvo i vatrostalnim materijalima.

Sve ste probali, ali cvetovi i dalje opadaju, a listovi su žuti? Pokušajte sa ovim prirodnim preparatom!Kako se neguje mirni ljiljan?

Mirni ljiljan voli svetlost i toplotu, zato ga držite u toploj sobi u blizini prozora, ali ne direktno ispod prozora. Izbagavajte da izlažete biljku hladnom vazduhu ili velikoj sunčevoj svetlosti jer liske mogu požuteti.

Zalivajte je lagano i postepeno, oko jednom sedmično. Ako je redovno ne zalivate biljka se može osušiti, ali previše vode može izazvati truljenje korena. Dodirnite tlo pre zalivnaja – ako je u potpunosti suvo, zalijte biljku sa umerenom dozom filtrirane ili ohlađene prokuvane vode.

Bar jedanput nedeljno poprskajte listove mirnog ljiljana vodom.

(krstarica)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button