Ovako su rušene barikade na Cetinju

Marko Bato Carević specijalcima ustupio svoj utovarivač, kojim su razbili blokade puteva tokom ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru

U gotovo filmskoj akciji ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju učestvovao je i Marko Bato Carević, gradonačelnik Budve, koji je specijalcima ustupio svoju građevinsku mašinu – utovarivač, kojim su razbijene barikade, saznaje Kurir.

barikade, Cetinje, ustoličenje, komite
foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

Carević se, kada su ga specijalci pitali da li može da im da mašinu, ali i da li želi na taj način da uđe u celu tu priču, nasmejao i rekao da bi za patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija sam, ako treba, vozio utovarivač od Budve do Beograda.

I sam bi vozio – Kada su specijalci pozvali Carevića, jer su jedino njega procenili da je od poverenja i da će ići do kraja, i pitali da li sme da im da građevinsku mašinu kojom bi razbili barikade, gradonačelnik Budve se nasmejao i rekao da za patrijarha i mitropolita može sam da ide mašinom od Budve do Beograda. Rekao je: „Ako treba, za patrijarha i mitropolita i da se pogine“, i ako i ne vrate mašinu, nikakav problem – kaže dobro obavešten izvor Kurira. Prvi čovek Budve je dovezao mašinu na dogovoreno mesto, gde je ona bila sakrivena narednih pet sati, a onda je vozač mašine (kasnije određen) čekao signal u strogoj tajnosti.

Cetinje
foto: Instagram Printscreen/Patrijarh Porfirije

Manevar – Pred početak akcije na barikadama su se nalazili jedan šleper hladnjače, pet automobila, gomila guma, veruje se da su istovarene iz celog jednog kamiona, koliko ih je bilo, i građevinska mašina utovarivač, njihov. Demonstranti su bili ubeđeni da ne postoji neko ko to može da prođe – ističe izvor našeg lista i dodaje: – Carevićeva mašina je probila barikade, prošla kroz upaljene gume, koje su gorele plamenom i iznad same mašine. Gradonačelnik Budve nije bio dostupan ni na jedan od brojeva poznatih redakciji.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button