Oglasio se MUP o novim pravilima za tehnički pregled

Ministarstvo nutrašnjih poslova Republike Srbije obaveštava građane da su, od 6. jula 2021. godine, sva ovlašćena pravna lica u obavezi da snimaju i čuvaju snimke kompletnog toka obavljanja tehničkih pregleda.

Podsećamo građane da cena vršenja tehničkog pregleda nije zakonski određena i isključivo je odluka privrednog društva ovlašćenog za vršenje tehničkog pregleda, a koju određuju na osnovu tržišnih uslova – stoji u saopštenju ministarstva.

Foto: Zorana Jevtić

Iz ministarstva takođe naglašavaju da se vozila već tri godine fotografišu na tehničkim pregledima, a na snimcima se neće videti ništa više nego što se vidi na fotografiji vozila, tako da to neće ništa promeniti kada je u pitanju ocena ispravnosti i spoljašnosti vozila.

– U prethodnom periodu, više puta smo naglašavali da sitna oštećenja na vozilu nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno. Stručni kontrolori tehničkog pregleda nikada nisu pravili problem zbog ogrebotina na limariji ili naprslina stakla na svetlosnim grupama. – stoji na kraju saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button