Održana združena taktičko-pokazna vežba Vojske i MUP-a

Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova na poligonima Orešac i Pasuljanske livade izveli su združenu taktičko-pokaznu vežbu sa bojevim gađanjem. U vežbi koja je nazvana „Odgovor 2021“ učestvovalo je oko 1.500 vojnika i policajaca. Završnici združene vežbe prisustvovali su predsednik Aleksandar Vučić i drugi najviši državni i vojni zvaničnici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je veoma ponosan na ono što smo danas mogli da vidimo u Orešcu i na Pasuljanskim livadama.

„Videli smo kako zajednički mogu da rade Ministarstvo odbrane i Ministarstvo unutrašnjih poslova, naša vojska i naša policija. Bili su neuporedivo bolji vremenski uslovi u Banatu nego ovde na Pasuljanskim livadama, ali čini mi se da su svi bili impresionirani nečim novim u rejonu Pasuljanskim livadama, a to je kako ‘pancir’ gađa“, istakao je predsednik.Naglasio je da su „momci i devojke vrhunski, profesionalno i odlično obavili svoj posao“.
Predsednik je naveo da ovakve vežbe uvek pokažu koliko je ulaganja potrebno i da će ih biti i istakao da naša vojska i policija moraju da budu još snažnije i da pripadnici moraju da imaju još bolje uslove za život, ali i podsetio na uručivanje ključeva stanova za 584 pripadnika vojske u Novom Sadu.“Verujem da daljom modernizacijom, opremanjem, snaženjem naše armije, snaženjem naše policije možemo preventivno da delujemo, da odvratimo svakog agresora. Protiv eventualnih terorističkih akata delovaćemo uvek brzo, organizovano i veoma, veoma efikasno“, istakao je predsednik Srbije.

Vučić je čestitao svim pripadnicima vojske i policije na uspešno obavljenoj vežbi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button