Na graničnom prelazu Evzoni nema gužve

Pre petnaest dana Grčka je otvorila svoju granicu sa Severnom Makedonijom i od tada su krenule organizovane turističke ture ili pojedinačna putovanja u tu zemlju.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Na graničnom prelazu Evzoni nema gužve, vozila se u oba putna pravca zadržavaju desetak minuta, a kako kažu u Graničnoj policiji intenzitet saobraćaja se povećava iz dana u dan, ali najveće gužve ipak očekuju od sredine idućeg meseca.

Da bi ušli u Grčku naši državljani moraju imati potvrdu o vakcinisanju ili negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata i popunjen PLF obrazac. I na samom graničnom prelazu se nasumično testiraju putnici.

„Ukoliko je pozitivan rezultat, putnik ostaje ovde u karantinu 14 dana, ukoliko to ne ispoštuje plaća kaznu od 5.000 evra. Putnik sa rezultatom pozitivnim na koronavirus može se vratiti i kući“, kaže Petru Andreas, iz granične policije Grčke.

Gužve nema ni u poznatim grčkim letovalištima, ni na plažama, ni na ulicama, ali epidemijske mere se moraju poštovati. Zaštitne maske su obavezne svuda sem na plaži, u sobi ili apartmanu.
„Iako su roditelji vakcinisani, obavezan je pi-si-ar za decu, a ta cifra je jedan dobar aranžman za celu porodicu.
I turisti i domaćini očekuju popuštanje mera najvljeno za početak juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button