Mihajlović: Zakoni prekretnica u energetskoj politici Srbije

Četiri predloga zakona iz oblasti rudarstva i energije, o kojima se danas raspravlja u Narodnoj skupštini, predstavljaju prekretnicu u energetskoj politici Srbije koja se do sada bazirala na korišćenje energije iz termoelektrana i hidroelektrana, izjavila je ministarka energetike i rudarstva Zoran Mihajlović.

Foto Tanjug / Z.Žestić

Predstavljajući predloge zakona, Mihajlović je u parlamentu kazala da ovi zakoni podrzumevaju da se energetska politika Srbije ubuduće bazira na korišćenju obnovljivih izvora energije i efikasnom korišćenju energije.

Mihajlović: Ekološki protest, a iza njega ostalo đubre

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je danas da su organizatori ekološkog protesta pod nazivom “Ekološki ustanak”, koji je održan 10. aprila ispred Narodne skupštine, iskoristili ekološke probleme i klimatske promene u političke svrhe.

Mihajlovićeva je to rekla u Narodnoj skupštini odgovarajući na komentar narodnog poslanika i predsednika Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Veroljuba Arsića, da organizatori protesta nisu ni pročitali nove predloge zakona iz oblasti rudarstva i energetike koji sadrže, kako kaže, 95 odsto onoga što su oni u medijma poručivali i tražili od države.

Mihajlović: Zakoni idu u korak sa klimatski održivim privrednim razvojem

Ministarka rudarstva i energetika Zorana Mihajlović danas u Narodnoj skupštini brani četiri zakona iz oblasti rudarstva i energetike i ističe da bi oni trebalo da doprinesu klimatski održivom privrednom razvoju Srbije.

Navela je da će se danas u Skupštini raspravljati o predlogu četiri zakona, a to su Predlog izmene i dopune zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, Predlog izmene i dopune zakona o energetici i o dva nova predloga zakona – zakon o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije i zakon o upotrebi obnovljivih izvora energije.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button