Katrin Žan Pjer prva gej predstavnica Bele Kuće

VAŠINGTON – Karin Žan Pjer je zvanično postala predstavnica Bele kuće kao prva deklarisana gej osoba i druga Afroamerikanka u američkoj istoriji na toj funkciji.
Žan Pjer, zvanično zamenica predstavnice za medije Bele kuće Džin Psaki, do sada je držala brifinge za novinare u predsedničkom avionu Er fors 1, ali se u sredu obratili predstavnicima sedme sile u televizijskom prenosu, prenela je AP.
Izvor: EPA ( Yuri Gripas / POOL)

„Velika je čast biti ovde sa vama danas. Predsednik smatra da je nastup veoma važan i zahvalna sam mu na prilici koju mi je pružio“, izjavila je Žan Pjer pred novinarima.

Prva Afroamerikanka koja se pojavila u javnosti kao predstavnica Bele kuće bila je Džudi Smit i to je bilo u administraciji predsednika Džordža Buša starijeg 1991. godine.
Katrin Žan Pjer se smatra potencijalnom naslednicom Džin Psaki, sadašnje predstavnice predsednika Bajdena koja je javnost ranije upoznala da planira da obavlja svoju dužnost u Beloj kući oko godinu dana.
Obraćanje Katrin Žan Pjer tumači se kao proba koja bi trebalo da pokaže kako se ona snalazi sa izazovima predstavnice Bele kuće, pre svega sa pitanjima novinara i čestim televizijskim nastupima.
Džin Psaki je na svom Tviter nalogu pohvalila sposobnost, talenat i ličnost Katrin Žan Pjer i nedvosmisleno joj izrazila svoju podršku.
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button