GO Medijana pomaže porodicima čije su kuće izgorele

Gradska opština Medijana izdvojiće za porodice čije su kuće stradale u požaru u Ulici Aleksandra Medvedeva pomoć u ukupnom iznosu od 200 hiljada dinara. Ovo je odlučeno na sednici Veća ove opštine, uz poziv građanima koji su ostali bez domova da nosioci domaćinstava već u ponedeljak dođu u opštinu i podnesu zahteve za pomoć, kako bi im što pre bila isplaćena.

-Moramo da budemo solidarni i pomažemo svim građanima Niša kada su ovakve sitaucije u pitanju i kada je potrebna urgentna pomoć. Sve Nišlije pa i nas u najvećoj niškoj opštini je potresla vest o požaru ulici Aleksandra Medvedeva, kod tehničkih škola, u kome je bez krova nad glavom ostalo četrdesetak ljudi, među kojima ima i dece – rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić. – Iako se ovaj montažni objekat ne nalazi na našoj teritoriji, humanost ne poznaje granice i Gradska opština Medijana na ovaj način daje svoj doprinos, da porodice kojima je u ovom trenutku pomoć preko potrebna, lakše prebrode nevolju koja ih je zadesila – dodao je Kocić.

Barake nekadašnjeg niškog Građevinara, u kojem je živelo deset porodica, potpuno su izgorele u noći između 8. i 9. aprila. Pričinjena je velika materijalna šteta. Na svu sreću žrtava nije bilo, zahvaljujući policiji, službi Hitne pomoći i brzoj intervenciji vatrogasnih ekipa.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button