Državna sekretarka Ivana Hadži Stošić u poseti Gradskoj opštini Medijana

Državna sekretarka Ministarstva za zaštitu životne sredine Ivana Hadži Stošić u radnoj poseti  Gradskoj opštini Medijana

Brzi Brod kao primer dobre prakse

Državna sekretarka Ministarstva za zaštitu životne sredine Ivana Hadži Stošić, danas je boravila u radnoj poseti Gradskoj opštini Medijana i tom prilikom se interesovala o radu opštine u oblasti koje pokriva navedeno ministarstvo.

-Cilj je da na terenu sagledamo planove, aktivnosti i probleme u oblasti zaštite i unapređenja kvaliteta životne sredine. Ovde sam od predsednika čula da su divlju deponiju u Brzom Brodu pretvorili u sportske terene na koje se naslanja veliki park, što može da posluži kao primer dorbe prakse drugim opštinama i gradovima. Želimo da u direktnom kontaktu upoznamo rukovodioce u lokalnim samoupravama sa mogućnostima i uslovima dobijanja sredstava na konkursima, jer su nam to i skoro najčešće postavljana pitanja – rekla je Hadži Stošićeva.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, upoznao je državnu sekretarku sa akcijama ozelenjavanja vrtića i škola na području opštine, što je tek deo unapređenja zaštite i očuvanja zdrave životne sredine i edukacije najmlađih.

– Više od 100 havarisanih i neregistrovanih vozila je uklonjeno uz asistenciju komunalne inspekcije opštine, planiramo popravku venjaka u Svetosavskom parku, na Bulevaru Nemanjića rekonstruiše se biciklistička staza. Od državne sekretarke dobili smo predlog da postavimo reciklažne pultove u koje bi se odlagale plastične flaše ili limenke, a zauzvrat dobijale gradske kartice ili možda dopuna za internet ili telefon – rekao je Kocić, uz napomenu da su ovakve posete izuzetno korisne, jer se korisne informacije dobijaju iz prve ruke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button