CeMi: Evropski tim za NK osvojio 39,3 odsto glasova

NIKŠIĆ – Crnogorski Centar za istraživanje i monitoring (CeMi) saopštio je večeras da je prema prvim preliminarnim rezultatima Evropski tim za Nikšić, okupljen oko DPS-a, osvojio 39,3 odsto glasova, dok je koalicija „Za budućnost Nikšića“ okupljena oko Demokratskog fronta osvojila 26,7 odsto glasova birača.

Foto: Tanjug/Z. Žestić

Rezultati su dobijeni na osnovu 46,7 odsto prebrojanih glasova, prenosi portal CdM. Koaliciju „Mir je naša nacija“ podržalo je 23,9 odsto birača, Crno na bijelo 4, SDP 2,9, a lista Miodrag Daka Davidović – Narodni pokret 3,3 odsto glasova birača.

CeMI: Do 19 sati glasalo 81,2 odsto birača

Na lokalnim izborima u Nikšiću do 19 časova glasalo je 81,2 odsto birača, objavio je Centar za monitoring i istraživanje (CeMI).

Građani Nikšića danas biraju između četiri koalicije i dve partije.

Izlaznost na izborima u Nikšiću do 17h 78 odsto

Izlaznost na lokalnim izborima u Nikšiću do 17 sati je oko 78 odsto, izjavio je danas predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Rade Perišić.

Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) navodi da je do 17 časova glasalo 77,8 odsto birača.

Nikšić: Izlaznost do 15h oko 70 odsto, zabeležen incident

Izlaznost na lokalnim izborima u Nikšiću do 15 sati je oko 70 odsto, rekao je danas predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Rade Perišić.

Prema njegovim rečima, samo se na biračkom mestu 118 desio incident, dok je na ostalim biračkim mestima izborni proces tekao regularno, prenose crnogorski mediji.

Izlaznost na izborima u Nikšiću do 13h oko 60 odsto

Na lokalnim izborima u Nikšiću do 13 sati glasalo je 58 odsto upisanih birača, saopštio je predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Rade Perišić.

Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) saopštio je da je izlaznost do 13 sati bila 61,2 odsto.

Nikšić: Početak glasanja kasnio na 2 mesta,manje nepravilnost

Početak glasanja na lokalnim izborima koji se danas održavaju u Nikšiću kasnio je na dva biračka mesta, a posmatrači su već u prvom satu zabeležili nepravilnosti.

Predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Nikšić Rade Perišić izjavio je za TVCG da se kasnilo sa glasanjem na dva mesta u Elektroprivredi Crne Gore i to zbog kamera.

Otvorena biračka mesta za lokalne izbore u Nikšiću

U Nikšiću, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori, jutros u sedam sati otvorena su biračka mesta na lokalnim izborima.

Na 138 biračkih mesta, koja će biti otvorena do 20 časova, pravo glasa imaju 58.833 birača, koji će odlučivati o izboru 41 poslanika lokalnog parlamenta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button