Bez mlevenog mesa: Sarma kakvu još niste jeli, a tražićete još

Uživajte u fenomenalnom spoju ukusa netipičnih za sarmu

Foto: Marco Verch Professional Photographer – CC BY 2.0

Sastojci: 3 krompira, 1 manja glavica crvenog luka, 3-4 čena belog luka, 2 jaja (izbacite kad postite), 1 šaka pirinča, nekoliko režnjeva slanine (izbacite kad postite), 1 glavica kiselog kupusa, 1 kašičica crvene paprike, na vrh kašičice bibera, 1 kašičica soli, 1 kašičica začina.

Sastojci za zapršku: 1 kašika masti (ulje ako postite), 1 kašika brašna, 1 kašičica mlevene crvene paprike.

Priprema: Očistite crveni i beli luk, a zatim i krompir. Narendajte krompir i beli luk, a crveni luk naseckajte. Sitno naseckajte slaninu. Dodajte biber, mlevenu crvenu papriku, so i začin, te sve dobro promešajte.

Odvojte listove kiselog kupusa, svakoj odrežite tamnu trulež i punite nadevom i motajte. Napunite posudu sarmom, na vrh stavite jedan list zelja, te sve zajedno zalijte vodom. Sarmu poklopite manjim tanjirićem i poklopcem i ostavite da se kuva.

Pred kraj dodajte zapršku od masti, brašna i crvene mlevene paprike. Uživajte!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button