Aerodrom se pobratimio sa opštinom Palilula iz Niša

Predsednici opštine Aerodrom i gradske opštine Palilula iz Niša, Zlatko Marin i Bratislav Vučković juče su, na 16. rođendan Aerodroma, potpisali Povelju o međusobnom prijateljstvu dve opštine u prisustvu gradonačelnika Niša, Dragane Sotirovski.

„Veoma sam zadovoljan što mogu da kažem da smo danas formalizovali saradnju koju smo nedavno započeli sa našom prijateljskom opštinom Palilula. „Na taj način otvorili smo nove mogućnosti za razvoj evropskog puta“, rekao je predsednik opštine Aerodrom Marin.

I njegov kolega sa Palilule, Bratislav Vučković, koji je rekao da „prve komšije treba da sarađuju, posebno u pogledu rešavanja ekoloških problema, radi razmene iskustava u radu vlada na postizanju evropske agende, a posebno prilikom prijavljivanja za fondovi „.

Dvojica predsednika opština istakli su da je u zajedničkom interesu da se podstakne i individualna svest i dobra volja koja će pomoći u razvoju kulturnih, prijateljskih i ekonomskih veza.

Srpska delegacija, u kojoj su bili predstavnici makedonske manjine, sastala se i sa nekim članovima Srpskog kulturno-informativnog centra „Spona“ iz Skoplja, gde su razgovarali o saradnji kulturnih centara Skoplja i Niša i mogućim budućim projektima. Predloženo je da deca koja u školi uče srpski kao izborni predmet posete vršnjake na Paliluli i u Nišu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button