Piloti, Električki orgazam i Skaj Vikler gosti festivala Nisomnia na niškoj Tvrđavi

Muzički festival „Nisomnia“ održaće se 24. i 25. juna na platou Tvrđave u Nišu, a među popularnim izvođačima naći će se grupa Piloti, Električni orgazam, Đorđe Miljenović poznatiji kao Skaj Vikler, Istok iza i E-play.

Kako najavljuju iz organizacije, poslednje večeri biće upriličen tradicionalni rok memorijal „Najvažnije je biti zdrav“, javnosti poznatiji kao „Čupin memorijal“, rokerski događaj koji Niški kulturni centar godinama organizuje u saradnji sa udruženjem građana „Balkanrok“.

Festival će biti organizovan u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, a muzički performansi trajaće od 21 čas do 1 iza ponoći.

 

Muzički festival Nisomnija zamišljen je kao manifestacija sastavljena od heterogenih kulturnih događaja. Pored obaveznog muzičkog programa, zasnovanog na poznatim i afirmisanim ali i manje poznatim izvođačima rok i drugih vrsta popularne muzike, Festival sadržii još niz drugih programskih sadržaja: izložbe, performanse, promocije, književne večeri, filmske i video projekcije itd.

Posle pauze u 2020. godini, kada javna gradska manifestacija Nisomnija nije održana zbog nepovoljnih epidemijskih okolnosti, napokon su se stekli uslovi za ponovni bliski susret Nišlija s rok izvođačima raznih generacija i muzičkih stilova. Na platou u Niškoj tvrđavi 24. i 25. juna, počev od 21.00 pa sve do 1.00 nakon ponoći, nastupiće „Nemi pesnik“, „Piloti“, Đorđe Milenković (Skaj Vikler), „Istok iza“, „Električni orgazam“ i „E-Play“, doajeni i rokeri u usponu, veterani mnogih koncertnih bitaka i vesnici nekih novih kretanja u sferi balkanskog rokenrola.
Tu je i bonus dan, 26. jun, kada će na istom mestu biti upriličen i tradicionalni rok memorijal „Najvažnije je biti zdrav“, poznatiji u javnosti kao „Čupin memorijal“, rokerski događaj koji Niški kulturni centar već godinama uspešno organizuje u saradnji sa niškim udruženjem građana „Balkanrok“.
I sve to uz primenu odgovarajućih protivepidemijskih mera, u skladu s preporukama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša.
Budimo odgovorni!

Ulaznice možete naći u Turističkoj organizaciji niš u Obrenovićevoj i na ulazu u Tvrdjavu. 

Ulaznice se mogu kupiti i na samom ulazu Festivala NIsomnia 2021

Facebook strana Festivala ovde

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button