Ispred Skupštine grada Beograda automobili vredni milione evra!

Beograd je juče bio centar evropskog visokog „lajfstajla“ i mesto na kojem su posetioci imali ekskluzivnu priliku da vide neke od najskupljih i najluksuznijih automobila na svetu, kao što su Ferari SF90, Lambordžini, Bugati.

Informaciju o ovome na svom fejsbuk profilu objavio je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Upravo ispred Skupštine grada Beograda automobili vredni milione evra koji krstare svetom na proputovanju kroz Srbiju – napisao je Vesić.

foto: Printskrin Fejsbuk

 

Naime, juče je u našoj prestonici upriličen spektakularan automobilski događaj „Lion’s“ Run iz Nemačke, koji se održava dva puta godišnje – leti i zimi na različitim, pažljivo biranim lokacijama širom sveta. Ove godine izabrao je Beograd, kao jednu od destinacija za svoj autentični automobilski spektakl.

Pit stop je bio ispred hotela „Saint ten“, u ulici Svetog Save koja je od raskrsnice sa Knjeginje Zorke do Slavije bila rezervisana i potpuno zatvorena isključivo za ovaj događaj. Radoznali posetioci prisustvovali su svojevrsnoj reviji najskupljih i najekskluzivnijih automobila na svetu kao što su Ferrari SF90 Stradale, Lamborgini Huracan Evo, Pagani, Bugati Veyron, Koenigseg Agera, kao i neizbežan Aston Martin DB11 racing.

Organizatori skupa Sven Salomon i Rodžer Štajninger istakli su da revijalni spektakl uvek pažljivo i detaljno planiraju, počev od gradova i trasa kroz koje prolaze, pa do hotela i ulica u kojima se zaustavljaju. Istakli su da žele da i drugi vide koliko je Beograd zanimljiv i grad pun dobre energije.

– Beograd je jednostavno savršena lokacija za ovakav dogadaj. Srbija je zemlja koja neprestano napreduje i razvija se u svim aspektima, bilo da se radi o ekonomiji, turizmu ili kulturi – naveli su orgnizatori.

– Sporazum Cvetković – Maček je potpisan na ovoj lokaciji, a u realizaciji je učestvovao i Duško Popov. Pred Drugi svetski rat, Duško Popov kao agent engleske tajne obaveštajne službe MI6 učestvovao je u potpisivanju ovog sporazuma. Posle rata Popov je Ijanu Flemingu poslužio kao insipracija za kreiranje lika Džejms Bonda. Glumac Šon Koneri koji je dobar deo svoje karijere bio u ulozi tajnog agenta 007, privatno je vozio Porše 356A Speedster, a taj model Poršea iz 1954. godine nalazi se upravo kod nas u hotelu – rekao je Mićić.

Izvor: Kurir.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button