VULIN: Nećemo dozvoliti stvaranje novog zemunskog klana

Uhapšeno 17 pripradnika kriminalne grupe

Uhapšeno je 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju „predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković“, i koja se osnovano sumnjiči za ubistva, iznude, otmice i dilovanje droge, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Zvaničnici policije saopštili da je reč o grupi koja se krila iza navijačke grupe Partizana i poručili da kriminalne organizacije neće biti jače od zakona.

Ministar Aleksandar Vulin je rekao da je Srbija ozbiljna zemlja i da neće dozvoliti da se stvori neki novi „zemunski klan“ i da postoje organizovane kriminalne grupe koje misle da su jače od države, da mogu da ubijaju, diluju, reketiraju, vrše iznude…

Vulin je rekao da je akcija sprovedena zahvaljujući Tužilaštvu za organizovani kriminal, po čijem nalogu je MUP postupao.

„Možemo da kažemo da je Srbija danas bolje i bezbednije mesto“, rekao je ministar i zahvalio je tužiocu za organizovani kriminal na hrabrosti, profesionalizmu i upornosti.

„Za samo sto dana od kada je predsednik Vučić naložio pojačanu borbu protiv organizovanog kriminala, TOK, MUP i BIA su u Srbiji uhapsili Darka Eleza, koji je godinama izbegavao pravdu, razbili organizovanu kriminalnu grupu koju su predvodili Belivuk i njegovi partneri. Tako se vodi rat protiv organizovanog kriminala“, rekao je Vulin.

Pozvao je građane Srbije da veruju u sistem koji ih štiti i pozvao ih je da se obrate policiji ako znaju bilo šta o uhapšenima.

  1. d. načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i zamenik načelnika UKP Ninoslav Cmolić poručio je da su hapšenjima pokazali da u Srbiji nema zaštićenih.

„Grupa koja je jutros razbijena je odgovorna za seriju najmonstruoznijih zločina možda u poslednjih nekoliko desetina godina“, naveo je.

Kako je objasnio Cmolić, grupa se sve vreme krila iza navijačke grupe Partizana, ali je istakao da to nisu navijači već kriminalci.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button