Ukrao automobil sa tehničkog pregleda pa sa 1,84 promila izazvao saobraćajnu nezgodu

Dvadesettrogodišnji vozač se sumnjiči da je 4. septembra, u okolini Doljevca, ukrao neregistrovano vozilo „opel“ sa parking prostora jednog tehničkog pregleda a potom se udaljio sa lica mesta.

Ilustracija, Foto: Shutterstock

 

Upravljajući ukradenim vozilom, bez vozačke dozvole, sa 1,84 alkohola u organizmu, dvadesettrogodišnji mladić se sumnjiči da je izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je udario u parkirano vozilo i oštetio ga, saopštila je niška policija.

Nakon zadržavanja, Prekršajni sud u Nišu izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 185.000 dinara, a policija će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Petorici vozača je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Policija je, u dane vikenda, otkrila i sankcionisala još 34 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.

“Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju”, poručuju iz policije.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button