Srbin usred obračuna krofna klanova na plaži u Grčkoj

Srpski državljanin bio je svedok pucnjave na plaži Amolofi u mestu Nea Peramos kod Kavale u Grčkoj, a kako prenose mediji, reč je o mafijaškom obračunu, u kome je povređeno troje ljudi. Pucnjava se dogodila u sredu u oko 18 sati po podne, a naš državljanin je navodno sedeo u plažnom baru kada je došlo do okršaja. Kako su preneli lokalni mediji, svi povređeni su kolima Hitne pomoći transportovani u bolnicu u Kavali.

Foto: Printscreen Facebook

 

Rafalna paljba

– Grupa mladića u crnom počela je rafalno da puca po nogama zaposlenih u lokalu, očigledno sa namerom da im zaprete. Sve se odigralo veoma brzo, ispalili su nekoliko rafala i otišli u nepoznatom smeru. Policija i dvoja kola Hitne su odmah stigli – ispričao je za Kavalapost.gr naš državljanin koji je bio tu na plaži.

Na plaži je nastala panika, a o incidentu se pisalo i u grupi Live from Greece. – Jedan naš član se našao na plaži u okolini Nea Peramosa, gde se u jednom od barova upravo odigrao obračun mafije (rafalnom paljbom). Troje ljudi je povređeno, niko nije nastradao. U slučaju da čujete ovu vest, a da je neko vaš tamo, da znate da su svi turisti bezbedni, povređeni su iz bara. Ovaj član je bajker, pa je sam bio na plaži – napisala je jedna žena u grupi Grčka uživo – Live from Greece, u kojoj se razmenjuju informacije o aktuelnostima u ovoj zemlji.

Portal Kavalapost.gr navodi da je istraga u toku, te da su u sredu jake policijske snage blokirale okolinu ove plaže kako bi pronašle počinioce.

– Prema najnovijim informacijama, jedan od trojice povređenih je u kritičnom stanju, a uzrok obračuna zasad nije poznat – pišu mediji.

Istražitelji sumnjaju da je reč o borbi za prevlast u unosnom poslu prodaje krofni i ostalih proizvoda i usluga na plažama u ovoj zemlji. – Na Halkidikiju je nedavno došlo do pucnjave kada je Gruzin, koji 25 godina živi u Grčkoj, ranjen na plaži, za šta su osumnjičeni Albanci. Sumnja se da je tada došlo do obračuna zbog prodaje krofni jer je poznato da Albanci drže ovaj biznis. Dnevno se na plažama i u turističkim mestima u Grčkoj proda na hiljade ovih krofni i obrne veliki novac. Zato i ne čudi što se vodi borba i za ovo tržište. Ne isključuje se ni mogućnost da se radi o klasičnom obračunu lokalnih bandi – kaže izvor blizak istrazi.

Samo bazuke fale

Na Fejsbuk grupama od grčkih državljana moglo se čuti da bar u kome se pucnjava dogodila ima lošu reputaciju. – To je jedino mesto na toj plaži gde se obračun mogao dogoditi, svima iz okoline Kavale je sve jasno – napisao je Grk, na šta je dobio odgovor od drugog člana: – Finim gostima koji sede tamo samo bazuke fale. Plaža je prelepa, ali atmosferom odudara od svih drugih mesta.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button